17. 6. 2024
Autor: Roman Žák
Kuřecí kaldoun s zeleninou
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte naši lahodnou verzi kuřecího kaldounu s zeleninou, která vás zahřeje v chladných dnech. Tento jednoduchý recept plný aromatických bylinek a čerstvé zeleniny zaručeně potěší vaše chuťové buňky. Připravte si tento tradiční pokrm a dopřejte si zdravou a chutnou večeři plnou vitamínů a minerálů.

Suroviny:

  • 500g kuřecího masa
  • 2 lžíce oleje
  • 1 cibule
  • 2 mrkve
  • 1 petržel
  • 100g hrášku
  • 3 brambory
  • 1 lžička kmínu
  • 1 lžička majoránky
  • sůl, pepř

Postup:

  1. Naolejujeme hrnec a orestujeme na něm nadrobno nakrájenou cibuli.
  2. Přidáme nakrájené kuřecí maso a chvíli osmažíme.
  3. Přidáme nakrájenou mrkev, petržel, brambory a hrášek.
  4. Zalijeme vodou, přidáme kmín, majoránku, sůl a pepř.
  5. Necháme vařit asi 30 minut, dokud zelenina není měkká.
  6. Hotový kaldoun můžeme podávat s chlebem nebo vařeným bramborem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *