8. 2. 2024
Autor: Roman Žák
zdroj: Recepty 24/7
Užijte si lahodný a originální recept na kuřecí kachní ravioli s bylinkovou omáčkou. Tento jedinečný pokrm kombinuje jemnost kuřecího masa s bohatou, aromatickou omáčkou plnou čerstvých bylinek. Vyzkoušejte naše kachní ravioli, které jsou ručně vyrobené a skvělým způsobem doplněné tímto vynikajícím omáčkou. Překvapte své chuťové pohárky touto lahodnou specialitou, která zaujme nejen vás, ale i vaše hosty. Recept je snadno připravitelný a přesto si užijete bohaté kombinace chutí a fragrantních bylinek. Vychutnejte si sousto, které vám zaručeně zvedne náladu a udělá z vašeho jídla zážitek plný dobroty.
Suroviny
- 250 g kuřecího masa
- 100 g kachního masa
- 200 g mouky
- 2 vejce
- 1 stroužek česneku
- 1 cibule
- Bylinky podle chuti (např. petržel, tymián, rozmarýn)
- Sůl a pepř
- 50 g másla
- 200 ml smetany ke šlehání
- 100 ml kuřecího vývaru
Postup
- Nejprve připravte těsto na ravioli. V míse smíchejte mouku s vejci a špetkou soli. Vypracujte těsto a nechte ho odpočinout přikryté utěrkou.
- Mezitím si připravte náplň. Na pánvi rozpálte máslo a osmahněte nadrobno nakrájenou cibuli se stroužkem česneku. Přidejte na kousky nakrájené kuřecí a kachní maso a osmažte dozlatova.
- Přidejte nakrájené bylinky a dochuťte solí a pepřem. Nechte náplň vychladnout.
- Těsto rozdělte na menší kousky a vyválejte do tenkých plátů. Na polovině plátů rozložte malé hrbolky náplně, poté překlopte druhou polovinou plátů a zatlačte okraje ravioli dohromady. Pokud máte raviolovou formu, použijte ji pro snadnější tvarování.r
- V osolené vroucí vodě vařte ravioli asi 4-6 minut, nebo dokud nevyplavou na povrch. Poté je sceďte a nechte odkapat.
- Mezitím si připravte bylinkovou omáčku. Na pánvi rozehřejte máslo, přidejte nasekané bylinky a krátce restujte. Přilijte smetanu a kuřecí vývar a nechte provařit. Omáčku dochuťte solí a pepřem.
- Hotová ravioli podávejte s bylinkovou omáčkou.