3. 1. 2024
Autor: Michaela Srncová
zdroj: Recepty 24/7
Nakupte bezlepkové suroviny a vytvořte si sami domácí kuřecí kabseh! Tato tradiční arabská pokrm je plná chutě a výživy. S kousky kuřecího masa, zeleninou a aromatickými kořením, kuřecí kabseh je vyvážený a sycený pokrm, který jistě potěší vaše chuťové buňky. S naším jednoduchým receptem můžete snadno dokončit tento chuťový zážitek v pohodlí svého domova. Vyzkoušejte to dnes a připravte si lahodnou kuřecí kabseh.
Suroviny
- 4 kuřecí prsa
- 200 g kuskusu
- 1 cibule
- 2 papriky (červená a zelená)
- 2 rajčata
- 2 stroužky česneku
- 1 lžička kurkumy
- 1 lžička mletého kmínu
- sůl
- pepř
- olivový olej
- čerstvá petrželka
Postup
- Na oleji osmažte nakrájenou cibuli dozlatova.
- Přidejte na kostky nakrájené papriky a rajčata.
- Na menší kousky nakrájená kuřecí prsa osolte, opepřete a přidejte do pánve.
- Přidejte mletý kmín, kurkumu a rozmačkaný česnek.
- Dusíme pod pokličkou, dokud kuře není měkké.
- Mezitím si připravte kuskus podle návodu na obalu.
- Hotový kuskus vmíchejte do dušeného kuřete a promíchejte.
- Pokud je jídlo příliš suché, přilijte trochu vody nebo vývaru.
- Podávejte posypané nasekanou petrželkou.