18. 12. 2024
Autor: Dana Novotná
zdroj: Recepty 24/7
Zdravý a chutný recept na kuřecí játra s hruškou, který zaručeně potěší vaše chuťové buňky. Skvělá kombinace jemných jater s osvěžující sladkou hruškou v jednom pokrmu. Vyzkoušejte tento jednoduchý recept a nechte se okouzlit lahodnými vůněmi a chutěmi.
Suroviny:
- 400 g kuřecích jater
- 1 velká hruška
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- olej na smažení
- sůl, pepř, kmín
Postup:
- Nejprve si očistěte kuřecí játra a nakrájejte je na menší kousky.
- Hrušku oloupejte, zbavte jader a nakrájejte na menší kousky.
- Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte na jemno.
- Na pánvi rozehřejte olej a osmažte cibuli a česnek dozlatova.
- Přidejte játrové kousky a smažte je dozlatova. Přidejte nakrájenou hrušku a nechte chvilku restovat.
- Po chvilce dochuťte solí, pepřem a kmínem podle chuti.
- Po chvilce restování jsou kuřecí játra s hruškou hotová a můžete je podávat.