8. 2. 2024
Autor: Hana Tobiášová
zdroj: Recepty 24/7
Milujete-li kuřecí játra a grilování, pak je tento recept určen přímo pro vás! Vychutnejte si nejen skvělou chuť křehkých kuřecích jater, ale také to neodolatelné aroma, které se při grilování uvolňuje. Sezonní bylinky a koření zajišťují dokonalou harmonii chutí. Připravte si tento jednoduchý, avšak osvěžující recept na kuřecí játra na grilu a zahřejte nejen své žaludky, ale také své srdce! Suroviny:
- 500 g kuřecích jater
- 2 lžíce olivového oleje
- šťáva z 1 citronu
- sůl a pepř dle chuti
- čerstvý tymián (pro ozdobu)
Postup:
- Nejprve si připravte marinádu. Ve velké míse smíchejte olivový olej, citronovou šťávu, sůl a pepř.
- Přidejte kuřecí játra do marinády a dobře promíchejte. Nechte je marinovat alespoň 30 minut, ideálně však přes noc v lednici, aby se chuť dobře vstřebala do masa.
- Předehřejte gril na středně vysokou teplotu.
- Vezměte játra z marinády a dobře osušte papírovým ubrouskem.
- Položte játra na ohřátý gril a grilujte je z obou stran asi 3-4 minuty, dokud nejsou krásně zlatá a propečená.
- Pokud preferujete upečenější játra, nechte je na grilu o něco déle, ale dbejte na to, aby nebyla příliš suchá.
- Po upečení játra vyjměte z grilu a nechte krátce odpočinout.
- Před podáváním můžete játra ozdobit čerstvým tymiánem.
- Játra můžete servírovat jako hlavní jídlo s přílohou nebo jako součást grilovacího menu.