8. 2. 2024
Autor: Hana Tobiášová
Kuřecí játra na grilu
zdroj: Recepty 24/7

Milujete-li kuřecí játra a grilování, pak je tento recept určen přímo pro vás! Vychutnejte si nejen skvělou chuť křehkých kuřecích jater, ale také to neodolatelné aroma, které se při grilování uvolňuje. Sezonní bylinky a koření zajišťují dokonalou harmonii chutí. Připravte si tento jednoduchý, avšak osvěžující recept na kuřecí játra na grilu a zahřejte nejen své žaludky, ale také své srdce! Suroviny:

  • 500 g kuřecích jater
  • 2 lžíce olivového oleje
  • šťáva z 1 citronu
  • sůl a pepř dle chuti
  • čerstvý tymián (pro ozdobu)

Postup:

  1. Nejprve si připravte marinádu. Ve velké míse smíchejte olivový olej, citronovou šťávu, sůl a pepř.
  2. Přidejte kuřecí játra do marinády a dobře promíchejte. Nechte je marinovat alespoň 30 minut, ideálně však přes noc v lednici, aby se chuť dobře vstřebala do masa.
  3. Předehřejte gril na středně vysokou teplotu.
  4. Vezměte játra z marinády a dobře osušte papírovým ubrouskem.
  5. Položte játra na ohřátý gril a grilujte je z obou stran asi 3-4 minuty, dokud nejsou krásně zlatá a propečená.
  6. Pokud preferujete upečenější játra, nechte je na grilu o něco déle, ale dbejte na to, aby nebyla příliš suchá.
  7. Po upečení játra vyjměte z grilu a nechte krátce odpočinout.
  8. Před podáváním můžete játra ozdobit čerstvým tymiánem.
  9. Játra můžete servírovat jako hlavní jídlo s přílohou nebo jako součást grilovacího menu.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *