15. 2. 2024
Autor: Hana Tobiášová
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte náš recept na lahodné kuřecí jambalaya plné exotických chutí! Tato tradiční louisianská specialita je připravena s kuřecím masem, klobásou, zeleninou a kořením, čímž vytváří dokonalé sladko-kyselé jídlo. Uvařte si kuřecí jambalayu a dopřejte svému podnebí chuťovou explozi!
Suroviny:
- 400 g kuřecích prsou, nakrájených na kostky
- 1 cibule, nakrájená na drobno
- 1 zelená paprika, nakrájená na proužky
- 2 stroužky česneku, rozmačkané
- 200 g klobásy, nakrájené na plátky
- 1 plechovka loupaných rajčat
- 200 g rýže
- 400 ml kuřecího vývaru
- 1 lžička koření Cajun
- sůl a pepř dle chuti
- olivový olej
- čerstvá petrželka na ozdobení
Postup:
- Na pánvi si rozpálíme olej a osmahneme kuřecí prsa, dokud nezezlátnou. Vyndáme z pánve a necháme stranou.
- Ve stejné pánvi přidáme cibuli a papriku a osmahneme do měkka.
- Přidáme česnek a klobásu a osmahneme dalších pár minut, dokud klobása nepustí šťávu.
- Přilijeme loupaná rajčata s jejich šťávou a směs promícháme.
- Přidáme rýži a podlijeme kuřecím vývarem. Přidáme koření Cajun.
- Zaprášíme solí a pepřem dle chuti, promícháme a přivedeme k varu.
- Znížíme teplotu, přikryjeme pokličkou a necháme vařit přibližně 20 minut, dokud rýže nezměkne.
- Přidáme osmažená kuřecí prsa zpět do směsi a promícháme.
- Náš jambalaya je hotová! Podáváme ozdobenou čerstvou petrželkou.