24. 6. 2024
Autor: Roman Žák
Kuřecí hříbek v omáčce.
zdroj: Recepty 24/7

Nechte se hýčkat lahodným kuřecím hříbkem podávaným v bohaté omáčce. Zkuste náš recept na tradiční české jídlo plné chutí a vůní. Vaše chuťové buňky budou nadšené!

Suroviny

  • 4 kusy kuřecích hříbků
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 paprika
  • 2 lžíce oleje
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 400 ml kuřecího vývaru
  • 100 ml smetany ke šlehání
  • sůl, pepř, mletá paprika, kmín

Postup

  1. Na pánvi rozpálíme olej a osmažíme nakrájenou cibuli, česnek a papriku.
  2. Přidáme kuřecí hříbky a opečeme je ze všech stran dozlatova.
  3. Přidáme mouku a krátce promícháme.
  4. Postupně zalijeme vývarem a necháme vařit asi 15 minut, dokud maso není měkké.
  5. Přilijeme smetanu ke šlehání a dochutíme solí, pepřem, mletou paprikou a kmínem.
  6. Omáčku necháme provařit a podáváme s rýží nebo bramborem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *