16. 6. 2024
Autor: Roman Žák
zdroj: Recepty 24/7
Nechte se okouzlit lahodným receptem na kuřecí fricassée s máslovou omáčkou. Tento tradiční francouzský pokrm vám zaručeně zpříjemní vaše chuťové buňky a stane se oblíbeným jídlem pro celou rodinu. Sledujte náš jednoduchý recept a připravte si ho doma v pohodlí vaší kuchyně!
Suroviny
- 4 kuřecí prsa
- 2 lžíce másla
- 1 cibule, nasekaná
- 2 stroužky česneku, nasekané
- 2 lžíce hladké mouky
- 400 ml kuřecího vývaru
- 200 ml smetany ke šlehání
- sůl, pepř, mletý muškátový oříšek
- čerstvá petrželka na ozdobení
Postup
- Na pánvi rozehřejeme máslo a osmahneme na něm cibuli a česnek, dokud cibule nezměkne.
- Přidáme nakrájená kuřecí prsa a opékáme dozlatova.
- Přidáme hladkou mouku a za stálého míchání restujeme asi 2 minuty.
- Přilijeme kuřecí vývar a necháme provařit, dokud omáčka nezhoustne.
- Přilijeme smetanu, osolíme, opepříme a přidáme špetku mletého muškátového oříšku. Necháme provařit dohromady asi 5 minut.
- Podáváme posypané nasekanou petrželkou.