29. 7. 2023
Autor: Roman Žák
Kuřecí fricassée s hříbky
zdroj: Recepty 24/7

Pokud hledáte skvělý recept na kuřecí fricassée s hříbky, pak jste na správném místě! Tato jednoduchá a chutná večeře je perfektní pro každou příležitost. Kuřecí maso je jemné a naplněné chutí, zatímco hříbky přidávají příjemnou houbovou vůni. Recept je snadno připravitelný a bude splňovat očekávání i těch nejnáročnějších gurmánů. Přidání vybraných bylinek a smetany jen zintenzivní chuť a udělá z vaší večeře nezapomenutelný zážitek. Nechejte se tedy unést gastronomickým dobrodružstvím a vyzkoušejte tento skvělý recept na kuřecí fricassée s hříbky!

Suroviny

  • 4 ks kuřecích prsou
  • 200 g čerstvých hříbků
  • 1 velká cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 400 ml kuřecího vývaru
  • 200 ml smetany ke šlehání
  • 1 lžíce oleje
  • sůl a pepř podle chuti
  • čerstvá petrželka na ozdobu

Postup

  1. Kuřecí prsa opláchněte, osušte a nakrájejte na menší kousky. Hříbky očistěte a nakrájejte na plátky.
  2. Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte na drobné kousky.
  3. Na pánvi rozpalte olej a osmažte na něm kuřecí kousky do zlatova. Poté je vyjměte z pánve a odložte stranou.
  4. Na stejnou pánvi přidejte cibuli a česnek a restujte je do měkka.
  5. Přisypte mouku a za stálého míchání smažte, dokud nezhnědne.
  6. Po částech přilijte kuřecí vývar a smetanu. Přiveďte k varu a vařte alespoň 5 minut, nebo dokud omáčka nezhoustne.
  7. Přidejte kuřecí kousky a hříbky zpět do omáčky. Vařte ještě dalších 5 minut, nebo dokud kuře není propečené.
  8. Případně dochuťte solí a pepřem podle chuti.
  9. Servírujte posypané čerstvě nasekanou petrželkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *