29. 7. 2023
Autor: Roman Žák
zdroj: Recepty 24/7
Pokud hledáte skvělý recept na kuřecí fricassée s hříbky, pak jste na správném místě! Tato jednoduchá a chutná večeře je perfektní pro každou příležitost. Kuřecí maso je jemné a naplněné chutí, zatímco hříbky přidávají příjemnou houbovou vůni. Recept je snadno připravitelný a bude splňovat očekávání i těch nejnáročnějších gurmánů. Přidání vybraných bylinek a smetany jen zintenzivní chuť a udělá z vaší večeře nezapomenutelný zážitek. Nechejte se tedy unést gastronomickým dobrodružstvím a vyzkoušejte tento skvělý recept na kuřecí fricassée s hříbky!
Suroviny
- 4 ks kuřecích prsou
- 200 g čerstvých hříbků
- 1 velká cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce hladké mouky
- 400 ml kuřecího vývaru
- 200 ml smetany ke šlehání
- 1 lžíce oleje
- sůl a pepř podle chuti
- čerstvá petrželka na ozdobu
Postup
- Kuřecí prsa opláchněte, osušte a nakrájejte na menší kousky. Hříbky očistěte a nakrájejte na plátky.
- Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte na drobné kousky.
- Na pánvi rozpalte olej a osmažte na něm kuřecí kousky do zlatova. Poté je vyjměte z pánve a odložte stranou.
- Na stejnou pánvi přidejte cibuli a česnek a restujte je do měkka.
- Přisypte mouku a za stálého míchání smažte, dokud nezhnědne.
- Po částech přilijte kuřecí vývar a smetanu. Přiveďte k varu a vařte alespoň 5 minut, nebo dokud omáčka nezhoustne.
- Přidejte kuřecí kousky a hříbky zpět do omáčky. Vařte ještě dalších 5 minut, nebo dokud kuře není propečené.
- Případně dochuťte solí a pepřem podle chuti.
- Servírujte posypané čerstvě nasekanou petrželkou.