27. 7. 2023
Autor: Roman Žák
Kuřecí fricassee s houbami
zdroj: Recepty 24/7

Kuřecí fricassee s houbami je lahodné a sýté jídlo, které oslní vaše chuťové pohárky. Tento recept kombinuje šťavnaté kousky kuřecího masa s aromatickými houbami, cibulí a česnekem v krémové omáčce. S bohatou směsí bylinek a špetkou bílého vína, toto jídlo nabízí dokonalou kombinaci chutí. Pochoutkou na rodinnou večeři nebo na večírek s přáteli, kuřecí fricassee s houbami zaručeně uchvátí všechny gurmány.


Kuřecí fricassee s houbami

Suroviny

  • 500g kuřecích prsou, nakrájených na kousky
  • 200g smíchaných hub, nakrájených na plátky
  • 1 cibule, jemně nakrájená
  • 2 stroužky česneku, jemně nasekané
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 500ml kuřecího vývaru
  • 200ml smetany ke šlehání
  • 2 lžíce čerstvě nasekané petrželky
  • sůl a pepř podle chuti
  • olej na smažení

Postup

  1. Na rozpáleném oleji osmahněte kuřecí kousky z obou stran do zlatova. Vyjměte je a dejte stranou.
  2. Ve stejném oleji osmahněte cibuli a česnek, dokud nezezlátnou.
  3. Přidejte houby a smažte je, dokud voda z hub neodpaří a houby nezměknou.
  4. Přisypte mouku a smažte ji krátce, dokud nezíská zlatavou barvu.
  5. Postupně přilévejte kuřecí vývar za stálého míchání, aby se nevytvo

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *