27. 7. 2023
Autor: Roman Žák
zdroj: Recepty 24/7
Kuřecí fricassee s houbami je lahodné a sýté jídlo, které oslní vaše chuťové pohárky. Tento recept kombinuje šťavnaté kousky kuřecího masa s aromatickými houbami, cibulí a česnekem v krémové omáčce. S bohatou směsí bylinek a špetkou bílého vína, toto jídlo nabízí dokonalou kombinaci chutí. Pochoutkou na rodinnou večeři nebo na večírek s přáteli, kuřecí fricassee s houbami zaručeně uchvátí všechny gurmány.
Suroviny
- 500g kuřecích prsou, nakrájených na kousky
- 200g smíchaných hub, nakrájených na plátky
- 1 cibule, jemně nakrájená
- 2 stroužky česneku, jemně nasekané
- 2 lžíce hladké mouky
- 500ml kuřecího vývaru
- 200ml smetany ke šlehání
- 2 lžíce čerstvě nasekané petrželky
- sůl a pepř podle chuti
- olej na smažení
Postup
- Na rozpáleném oleji osmahněte kuřecí kousky z obou stran do zlatova. Vyjměte je a dejte stranou.
- Ve stejném oleji osmahněte cibuli a česnek, dokud nezezlátnou.
- Přidejte houby a smažte je, dokud voda z hub neodpaří a houby nezměknou.
- Přisypte mouku a smažte ji krátce, dokud nezíská zlatavou barvu.
- Postupně přilévejte kuřecí vývar za stálého míchání, aby se nevytvo