1. 4. 2025
Autor: Roman Žák
Kuřecí fricasée s hříbky
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte recept na lahodné kuřecí fricasée s hříbky, který vás okouzlí bohatými chutěmi a jemným aroma. Tento tradiční francouzský pokrm je ideální volbou pro skvělou večeři pro rodinu nebo hosty. S námi připravíte tento lahodný pokrm snadno a rychle! Nenechte si ujít tuto delikátní kombinaci kuřecího masa a čerstvých hub.

Suroviny

  • 500g kuřecích prsou
  • 200g čerstvých hříbků
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžíce másla
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 400ml kuřecího vývaru
  • 200ml smetany ke šlehání
  • sůl, pepř, majoránka, tymián

Postup

  1. Na pánvi rozehřejte máslo a osmahněte nakrájenou cibuli.
  2. Přidejte nakrájené kuřecí prsa a opečte je dozlatova.
  3. Přidejte na kostičky nakrájené hříbky a prolisovaný česnek.
  4. Přisypte hladkou mouku a za stálého míchání podlijte vývarem.
  5. Na mírném ohni dusíme asi 20 minut.
  6. Nakonec vmíchejte smetanu ke šlehání a dochuťte solí, pepřem a bylinkami.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *