1. 4. 2025
Autor: Roman Žák

zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte recept na lahodné kuřecí fricasée s hříbky, který vás okouzlí bohatými chutěmi a jemným aroma. Tento tradiční francouzský pokrm je ideální volbou pro skvělou večeři pro rodinu nebo hosty. S námi připravíte tento lahodný pokrm snadno a rychle! Nenechte si ujít tuto delikátní kombinaci kuřecího masa a čerstvých hub.
Suroviny
- 500g kuřecích prsou
- 200g čerstvých hříbků
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 lžíce másla
- 1 lžíce hladké mouky
- 400ml kuřecího vývaru
- 200ml smetany ke šlehání
- sůl, pepř, majoránka, tymián
Postup
- Na pánvi rozehřejte máslo a osmahněte nakrájenou cibuli.
- Přidejte nakrájené kuřecí prsa a opečte je dozlatova.
- Přidejte na kostičky nakrájené hříbky a prolisovaný česnek.
- Přisypte hladkou mouku a za stálého míchání podlijte vývarem.
- Na mírném ohni dusíme asi 20 minut.
- Nakonec vmíchejte smetanu ke šlehání a dochuťte solí, pepřem a bylinkami.