27. 8. 2024
Autor: Roman Žák
Kuřecí Fricasée s hříbkovou omáčkou
zdroj: Recepty 24/7

Kuřecí Fricasée s hříbkovou omáčkou je lahodné francouzské jídlo, které vám zaručeně zvedne náladu. V tomto receptu se kuřecí maso dusí spolu s hříbky a smetanou, což vytváří bohatou a krémovou omáčku plnou chutí. Nechte se inspirovat a připravte si tento lahodný pokrm doma!

Suroviny

  • 4 kuřecí prsa
  • 200g čerstvých hříbků
  • 1 velká cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce másla
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 500ml kuřecího vývaru
  • 200ml smetany ke vaření
  • čerstvý tymián
  • sůl, pepř

Postup

  1. Na pánvi rozehřejeme máslo a osmahneme nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek.
  2. Přidáme nakrájená kuřecí prsa a osmahneme z obou stran dozlatova.
  3. Přidáme nakrájené hříbky a necháme chvíli restovat.
  4. Přisypeme hladkou mouku a promícháme, aby se vytvořila jemná omáčka.
  5. Pomalu přilijeme kuřecí vývar a za stálého míchání vaříme asi 15 minut, dokud omáčka nepodhoustne.
  6. Přilijeme smetanu ke vaření a necháme provařit asi 5 minut.
  7. Přidáme čerstvý tymián a dochutíme solí a pepřem podle chuti.
  8. Smažený kuřecí fricasée podáváme s přílohou dle vašeho výběru.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *