27. 8. 2024
Autor: Roman Žák
zdroj: Recepty 24/7
Kuřecí Fricasée s hříbkovou omáčkou je lahodné francouzské jídlo, které vám zaručeně zvedne náladu. V tomto receptu se kuřecí maso dusí spolu s hříbky a smetanou, což vytváří bohatou a krémovou omáčku plnou chutí. Nechte se inspirovat a připravte si tento lahodný pokrm doma!
Suroviny
- 4 kuřecí prsa
- 200g čerstvých hříbků
- 1 velká cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce másla
- 2 lžíce hladké mouky
- 500ml kuřecího vývaru
- 200ml smetany ke vaření
- čerstvý tymián
- sůl, pepř
Postup
- Na pánvi rozehřejeme máslo a osmahneme nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek.
- Přidáme nakrájená kuřecí prsa a osmahneme z obou stran dozlatova.
- Přidáme nakrájené hříbky a necháme chvíli restovat.
- Přisypeme hladkou mouku a promícháme, aby se vytvořila jemná omáčka.
- Pomalu přilijeme kuřecí vývar a za stálého míchání vaříme asi 15 minut, dokud omáčka nepodhoustne.
- Přilijeme smetanu ke vaření a necháme provařit asi 5 minut.
- Přidáme čerstvý tymián a dochutíme solí a pepřem podle chuti.
- Smažený kuřecí fricasée podáváme s přílohou dle vašeho výběru.