10. 3. 2025
Autor: Roman Žák

zdroj: Recepty 24/7
Chuťově bohaté a osvěžující kuřecí Francaise s citronem a kapary je skvělou volbou pro milovníky italské kuchyně. Tento lahodný recept spojuje křupavé kuřecí maso s pikantními kapary a okouzlující chutí citronu. Nechte se unést tímto lahodným pokrmem plným všech lahůdek. S trochou citronu a špetkou kaparů si můžete vychutnat kulinářský zážitek, který jistě oceníte.
Suroviny
- 4 kuřecí prsa
- 1/2 šálek hladké mouky
- sůl a pepř podle chuti
- 2 lžíce olivového oleje
- 1/2 šálek bílého vína
- 1/4 šálek čerstvě vymačkané citronové šťávy
- 2 lžíce kaparů
- 1 citron na plátky
- čerstvá petržel na ozdobení
Postup
- Nejprve kuřecí prsa naklepeme na stejnou tloušťku a osolíme a opepříme z obou stran.
- Obalíme je v mouce a zatřepeme, aby se mouka pevně přitlačila.
- Na pánvi si rozehřejeme olej a opékáme kuřecí prsa dozlatova z obou stran. Poté je vyndáme z pánve a necháme stranou.
- Do pánve přidáme bílé víno, citronovou šťávu a kapary. Vaříme asi 5 minut, než omáčka začne trochu zhoustnout.
- Kuřecí prsa vložíme zpět do omáčky a podusíme je ještě asi 5 minut, aby se propečení dokončilo a nasáklo do omáčky.
- S citronovými plátky a nasekanou petrželí ozdobíme a podáváme například s rýží nebo bramborami.