10. 3. 2025
Autor: Roman Žák
Kuřecí Francaise s citronem a kapary
zdroj: Recepty 24/7

Chuťově bohaté a osvěžující kuřecí Francaise s citronem a kapary je skvělou volbou pro milovníky italské kuchyně. Tento lahodný recept spojuje křupavé kuřecí maso s pikantními kapary a okouzlující chutí citronu. Nechte se unést tímto lahodným pokrmem plným všech lahůdek. S trochou citronu a špetkou kaparů si můžete vychutnat kulinářský zážitek, který jistě oceníte.

Suroviny

  • 4 kuřecí prsa
  • 1/2 šálek hladké mouky
  • sůl a pepř podle chuti
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1/2 šálek bílého vína
  • 1/4 šálek čerstvě vymačkané citronové šťávy
  • 2 lžíce kaparů
  • 1 citron na plátky
  • čerstvá petržel na ozdobení

Postup

  1. Nejprve kuřecí prsa naklepeme na stejnou tloušťku a osolíme a opepříme z obou stran.
  2. Obalíme je v mouce a zatřepeme, aby se mouka pevně přitlačila.
  3. Na pánvi si rozehřejeme olej a opékáme kuřecí prsa dozlatova z obou stran. Poté je vyndáme z pánve a necháme stranou.
  4. Do pánve přidáme bílé víno, citronovou šťávu a kapary. Vaříme asi 5 minut, než omáčka začne trochu zhoustnout.
  5. Kuřecí prsa vložíme zpět do omáčky a podusíme je ještě asi 5 minut, aby se propečení dokončilo a nasáklo do omáčky.
  6. S citronovými plátky a nasekanou petrželí ozdobíme a podáváme například s rýží nebo bramborami.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *