18. 9. 2023
Autor: Roman Žák
Kuřecí Francaise
zdroj: Recepty 24/7

Kuřecí Francaise je lahodný recept, který pochází z francouzské kuchyně. Jedná se o křupavá kuřecí prsa, která jsou obalena v křehké strouhance a osmahnutá v másle. Příprava je jednoduchá a rychlá, což z tohoto jídla činí skvělou volbu pro rychlý a chutný oběd nebo večeři. S jemným citrónovým zakončením a doprovodné rýže nebo bramborovým pyré je to skvělá chuťová exploze. Vyzkoušejte tento přepychový recept a rozzářte si vaši kuchyni s francouzským šarmem!

Suroviny

  • 4 kuřecí prsní řízky
  • 2 vajíčka
  • ¼ hrnku polohrubé mouky
  • ½ citronu (šťáva)
  • ½ hrnku bílého vína
  • 1 hrnek kuřecího vývaru
  • 2 stroužky česneku (nasekané)
  • 2 lžíce másla
  • 2 lžíce olivového oleje
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Prsní řízky osolte a opepřete z obou stran.
  2. V polévkové mísce rozšlehejte vajíčka.
  3. Ve druhé mísce smíchejte mouku s trochou soli a pepře.
  4. Kuřecí řízky nejdříve namočte do smíchaných vajíček a poté do mouky.
  5. Na pánvi rozehřejte olivový olej s máslem.
  6. Přidejte řízky a smažte je z obou stran dozlatova.
  7. Řízky vyjměte z pánve a dejte stranou.
  8. Na stejné pánvi osmahněte česnek a poté přidejte citronovou šťávu, bílé víno a kuřecí vývar.
  9. Zmíchejte a nechte omáčku vařit asi 5 minut, dokud se nezredukuje o polovinu.
  10. Nakonec do omáčky vraťte smažené řízky a nechte je vařit ještě 2 minuty, aby se prohřály.
  11. Servírujte s vaším oblíbeným přílohem a polévejte omáčkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *