18. 9. 2023
Autor: Roman Žák
zdroj: Recepty 24/7
Kuřecí Francaise je lahodný recept, který pochází z francouzské kuchyně. Jedná se o křupavá kuřecí prsa, která jsou obalena v křehké strouhance a osmahnutá v másle. Příprava je jednoduchá a rychlá, což z tohoto jídla činí skvělou volbu pro rychlý a chutný oběd nebo večeři. S jemným citrónovým zakončením a doprovodné rýže nebo bramborovým pyré je to skvělá chuťová exploze. Vyzkoušejte tento přepychový recept a rozzářte si vaši kuchyni s francouzským šarmem!
Suroviny
- 4 kuřecí prsní řízky
- 2 vajíčka
- ¼ hrnku polohrubé mouky
- ½ citronu (šťáva)
- ½ hrnku bílého vína
- 1 hrnek kuřecího vývaru
- 2 stroužky česneku (nasekané)
- 2 lžíce másla
- 2 lžíce olivového oleje
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Prsní řízky osolte a opepřete z obou stran.
- V polévkové mísce rozšlehejte vajíčka.
- Ve druhé mísce smíchejte mouku s trochou soli a pepře.
- Kuřecí řízky nejdříve namočte do smíchaných vajíček a poté do mouky.
- Na pánvi rozehřejte olivový olej s máslem.
- Přidejte řízky a smažte je z obou stran dozlatova.
- Řízky vyjměte z pánve a dejte stranou.
- Na stejné pánvi osmahněte česnek a poté přidejte citronovou šťávu, bílé víno a kuřecí vývar.
- Zmíchejte a nechte omáčku vařit asi 5 minut, dokud se nezredukuje o polovinu.
- Nakonec do omáčky vraťte smažené řízky a nechte je vařit ještě 2 minuty, aby se prohřály.
- Servírujte s vaším oblíbeným přílohem a polévejte omáčkou.