16. 9. 2024
Autor: Hana Tobiášová
Kuřecí enchilady s pikantní omáčkou
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte recept na lahodné kuřecí enchilady s pikantní omáčkou, který vás okouzlí svou chutí a jednoduchostí přípravy. Grilované kuřecí maso, sýr a zelenina zabaleny do kukuřičných tortill, zalité lahodnou omáčkou a pečené do zlatova – to je skvělá chuťová bomba, kterou si zamilujete! Sledujte náš snadný recept a připravte si mexickou pochoutku doma.

Suroviny

  • 4 kousky kuřecího masa
  • 10 kukuřičných tortill
  • 1 plechovka fazolí
  • 1 cibule
  • 2 rajčata
  • 200g sýra
  • 1 lžíce oleje
  • 1 lžička mleté ​​koriandru
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička česneku v prášku
  • 1 lžička čili prášku
  • Sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Nejprve si připravte kuřecí maso – nakrájejte ho na menší kousky a osmahněte na pánvi s olejem.
  2. Pokud máte hotové kuřecí maso, stačí ho rozdrobit vidličkou.
  3. Cibuli nasekejte a rajčata nastrouhejte.
  4. Do směsi s kuřecím masem přidejte cibuli, rajčata, fazole a koření – koriandr, kmín, česnek a čili.
  5. Zahřejte kukuřičné tortilly, aby byly měkké a pružné.
  6. Na každou tortillu nasypte směs s kuřecím masem a zabalte do tvaru enchilady.
  7. Pokládejte hotové enchilady do pekáče a posypte je nastrouhaným sýrem.
  8. Pečte v troubě předehřáté na 180 stupňů Celsia asi 15-20 minut, dokud sýr neztuhne.
  9. Po vytáhnutí z trouby můžete podávat s pikantní omáčkou nebo zakápnout smetanou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *