16. 9. 2024
Autor: Hana Tobiášová
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte recept na lahodné kuřecí enchilady s pikantní omáčkou, který vás okouzlí svou chutí a jednoduchostí přípravy. Grilované kuřecí maso, sýr a zelenina zabaleny do kukuřičných tortill, zalité lahodnou omáčkou a pečené do zlatova – to je skvělá chuťová bomba, kterou si zamilujete! Sledujte náš snadný recept a připravte si mexickou pochoutku doma.
Suroviny
- 4 kousky kuřecího masa
- 10 kukuřičných tortill
- 1 plechovka fazolí
- 1 cibule
- 2 rajčata
- 200g sýra
- 1 lžíce oleje
- 1 lžička mleté koriandru
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička česneku v prášku
- 1 lžička čili prášku
- Sůl a pepř podle chuti
Postup
- Nejprve si připravte kuřecí maso – nakrájejte ho na menší kousky a osmahněte na pánvi s olejem.
- Pokud máte hotové kuřecí maso, stačí ho rozdrobit vidličkou.
- Cibuli nasekejte a rajčata nastrouhejte.
- Do směsi s kuřecím masem přidejte cibuli, rajčata, fazole a koření – koriandr, kmín, česnek a čili.
- Zahřejte kukuřičné tortilly, aby byly měkké a pružné.
- Na každou tortillu nasypte směs s kuřecím masem a zabalte do tvaru enchilady.
- Pokládejte hotové enchilady do pekáče a posypte je nastrouhaným sýrem.
- Pečte v troubě předehřáté na 180 stupňů Celsia asi 15-20 minut, dokud sýr neztuhne.
- Po vytáhnutí z trouby můžete podávat s pikantní omáčkou nebo zakápnout smetanou.