19. 10. 2023
Autor: Hana Tobiášová
zdroj: Recepty 24/7
Nechte se unést vůní mexické kuchyně s naším receptem na lahodnou kuřecí enchiladu s avokádovou omáčkou. Tato mexická specialita je připravena s kousky jemného kuřecího masa, zavinutými do tortilly a zalitá pikantní avokádovou omáčkou. S každým kouskem se budete jenom zažírat do dalšího. Vyzkoušejte naše jednoduché a chutné recept s krok za krokem instrukcemi. Vaše chuťové buňky vás za to pochválí.
Suroviny
- 450 g kuřecího masa
- 12 kukuřičných tortill
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 paprika
- 1 plechovka fazolí v rajském protlaku
- 200 g sýru
- sůl
- pepř
- červená paprika
- paprika kuličky
- olivový olej
Postup
- Kuřecí maso nakrájíme na menší kousky a osolíme a opepříme podle chuti.
- Cibuli, česnek a papriku nakrájíme na drobné kousky.
- Na pánvi rozehřejeme olivový olej a orestujeme na něm cibuli, česnek a papriku.
- Přidáme nakrájené kuřecí maso a opékáme ho, dokud není zevnitř propečené.
- Přidáme fazole v rajském protlaku a vaříme směs asi 5 minut.
- Na kukuřičných tortillách rozetřeme avokádovou omáčku.
- Na každou tortillu přidáme část směsi s kuřecím masem a zabalíme.
- Všechny zabalitá tortilly sestavíme do pekáče a posypeme je nastrouhaným sýrem.
- Potravní pekáč vložíme do předehřáté trouby a pečeme při 180 °C asi 15 minut, dokud se sýr nerozpustí a trochu zezlatí.
- Před podáváním můžeme ozdobit plátky avokáda a podávat s rajčaty nebo zakysanou smetanou.