2. 10. 2024
Autor: Hana Tobiášová
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte domácí recept na lahodné kuřecí empanadas z Argentiny. Tento tradiční jídelníček je plněný šťavnatým a aromatickým kuřecím masem, cibulí, česnekem a lahodnými kořenícími bylinkami, zabaleno v křupavém těstě a pečené do zlatavého tónu. Skvělá chuťová zkušenost pro celou rodinu! Sledujte náš jednoduchý recept a připravte si tento argentinský delikatesní pokrm doma.
Suroviny
- 400 g kuřecího masa
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 paprika
- 1 rajče
- 1 lžička mleté papriky
- sůl a pepř
- šunka
- olivy
- polévka nebo smažák
- 1 balíček listového těsta
Postup
- Na oleji opečeme na drobné kousky nakrájené kuřecí maso.
- Přidáme nakrájenou cibuli, česnek, papriku a rajče.
- Přidáme mletou papriku, sůl a pepř, a opékáme do změknutí zeleniny.
- Přidáme nakrájenou šunku a olivy.
- Listové těsto vykrojíme na menší kolečka, na každé položíme lžíci náplně a uzavřeme.
- Empanadas pečeme v troubě na 180 stupňů, dokud nebudou zlatavé.
- Podáváme s polévkou nebo smažákem.