14. 9. 2023
Autor: Hana Tobiášová
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodné kuřecí empanadas výborně ochucené argentinským chimichurri. Tento recept vás zaručeně potěší! S křupavým těstem a plněním z grilovaného kuřecího masa, papriky a cibule, uvedené do chutného chimichurri omáčky, se tato argentinská specialita stane oblíbenou volbou pro rodinný oběd nebo večírek s přáteli. Sledujte naše jednoduché kroky a připravte si tuhle lahůdku, která naplní vaše chuťové pohárky!
Suroviny
- 500 g kuřecího masa (bez kostí)
- 1 cibule (nasekaná)
- 2 stroužky česneku (utřené)
- 1 červená paprika (nasekaná)
- 1 žlutá paprika (nasekaná)
- 2 lžíce chimichurri koření
- 2 lžíce dobrého olivového oleje
- 1 lžíce octa (preferovaně jablečného)
- 1/2 lžíce medu
- Sůl a pepř podle chuti
- 2 balíčky připraveného listového těsta
- 1 vejce (rozšlehané)
Postup
- Na rozpáleném oleji osmahneme cibuli a česnek, dokud nezezlátne.
- Přidáme nasekané kuřecí maso a restujeme, dokud maso nezměkne.
- Přidáme papriky a chimichurri koření. Smažíme další 2 minuty.
- Do směsi přidáme olej, ocet, med, sůl a pepř. Dobře promícháme a necháme chvíli provařit.
- Na plech vyložený pečicím papírem rozprostřeme jedno balení listového těsta. Na horní polovinu těsta rozložíme připravenou směs z kuřete.
- Okraje těsta potřeme rozšlehaným vejcem a složíme těsto na půl, tak aby vznikl trojúhelník. Rukama dobře ucpeme okraje.
- Postup opakujeme s druhým balením listového těsta a zbytkem směsi.
- Pečeme v předehřáté troubě na 180°C asi 20 minut, dokud empanadas nezezlátnou.
- Podáváme s chimichurri omáčkou.