16. 1. 2024
Autor: Hana Tobiášová
Kuřecí empanadas se salsou
zdroj: Recepty 24/7

Kuřecí empanady se salsou jsou lahodné máslově křehké kapsy plné šťavnatého kuřecího masa, které jsou naplněny pikantním salsou. Tento recept vám přinese chuť domácích empanad plných lahodných kousků a je perfektní jako hlavní jídlo nebo jako předkrmy na večírek. Nezapomeňte si připravit také svou oblíbenou salsu, která dodá empanadám ten pravý úder!

Suroviny

  • 300 g kuřecího masa (bez kostí a kůže), nakrájeného na malé kousky
  • 1 cibule, jemně nasekaná
  • 2 stroužky česneku, jemně nasekané
  • 1 paprika (červená nebo zelená), nasekaná
  • 1 plechovka (400 g) rajčat, nakrájených
  • 2 lžičky mleté papriky
  • 1 lžička kmínu
  • sůl a pepř podle chuti
  • 500 g kynutého těsta, rozděleného na menší kousky
  • olej na smažení

Postup

  1. Na pánvi rozehřejte trochu oleje a osmahněte cibuli a česnek, dokud nezezlátnou.
  2. Přidejte kuřecí maso a opékejte ho, dokud nezezlátne ze všech stran.
  3. Přidejte nakrájenou papriku, mletou papriku, kmín a rajčata. Osolte a opepřete podle chuti.
  4. Vše promíchejte a nechte vařit na mírném ohni, dokud se omáčka zahustí.
  5. Těsto rozválejte na tenké pláty a vykrájejte z něj kruhy.
  6. Na střed každého kruhu dejte lžíci nadílky z kuřecího masa a přeložte kruh napůl, tvoříce poloměsíc.
  7. Okraje empanadas zatlačte vidličkou, aby se pevně uzavřely.
  8. Empanadas smažte na rozehřátém oleji z obou stran, dokud nezezlátne a nestanou se křupavými.
  9. Podávejte s domácí salsou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *