7. 7. 2024
Autor: Hana Tobiášová
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte recept na chutné kuřecí empanadas s exotickou mangovou omáčkou! Tento tradiční latinskoamerický pokrm je plný aromatičkého kuřecího masa a zeleniny, které si pochutnáte na každý kousek. S lahodnou a osvěžující mangovou omáčkou se tento pokrm stane vaší oblíbenou exotickou lahůdkou. Získejte recept a užijte si domácí exotickou dobroty ještě dnes!
Suroviny
- 250 g kuřecího masa
- 1 cibule
- 1 paprika
- 2 stroužky česneku
- 1 plechovka rajčat
- 1 lžička kmínu
- 1 lžička papriky
- sůl a pepř podle chuti
- listové těsto
- 1 vejce na potření
Postup
- Na pánvi orestujeme nakrájenou cibuli, papriku a česnek.
- Přidáme nakrájené kuřecí maso a opékáme, dokud není maso zlatě hnědé.
- Přidáme rajčata, kmín, papriku a dochutíme solí a pepřem. Vaříme asi 15 minut.
- Na plech rozvineme listové těsto a nakrájíme ho na menší kruhy.
- Na každý kruh dáme lžíci směsi s kuřecím masem, uzavřeme a kraje přitlačíme vidličkou.
- Empanadas potřeme vejcem a pečeme v troubě předehřáté na 180°C asi 20 minut, dokud nejsou zlatavé.
Mangová omáčka
- 1 manga
- 1 chilli paprička
- 1 limetka (šťáva)
- čerstvá nasekaná koriandr
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Mangu oloupeme a nakrájíme na malé kousky.
- Smícháme mango s nasekanou chilli papričkou, limetkovou šťávou a koriandrem.
- Omáčku dochutíme solí a pepřem a podáváme s teplými kuřecími empanadas.