19. 4. 2024
Autor: Hana Tobiášová
Kuřecí empanadas s chimichurri omáčkou
zdroj: Recepty 24/7

Zkuste připravit lahodné kuřecí empanadas se svěží chimichurri omáčkou. Tento recept vám přinese jedinečnou chuť Argentiny přímo do vaší kuchyně. Podívejte se na krok za krokem návod na přípravu!

Suroviny

  • 400g kuřecích prsou
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 rajče
  • 1 paprika
  • 1 lžička mleté papriky
  • 1 lžička kmínu
  • 1 lžička koriandru
  • 1 balení listového těsta
  • sůl, pepř
  • olej na smažení

Postup

  1. Oloupejte a jemně nasekejte cibuli a česnek. Nakrájejte kuřecí maso, rajče a papriku na malé kousky.
  2. Na pánvi rozehřejte trochu oleje a osmahněte cibuli s česnekem. Přidejte kostky kuřecího masa a restujte, dokud nezezlátne.
  3. Přidejte mletou papriku, kmín, koriandr, nakrájené rajče a papriku. Osolte, opepřete a vařte asi 10 minut, než zelenina změkne.
  4. Na rozrolujte listové těsto a nakrájejte ho na menší kruhy. Do středu každého kruhu dejte lžíci náplně z kuřecí směsi. Ohněte těsto a zatlačte okraje vidličkou, aby se neslepilo.
  5. Smažte empanadas na pánvi s olejem z obou stran, dokud nezezlátne a nezevnější kůra nebude křupavá.
  6. Servírujte s chimichurri omáčkou a čerstvým zeleným salátem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *