10. 3. 2025
Autor: Hana Tobiášová
Kuřecí empanadas s chimichurri dip
zdroj: Recepty 24/7

Kuřecí empanadas s chimichurri dip jsou lahodné argentinské plněné koláčky s chuťově bohatým chimichurri omáčkou. Vyzkoušejte toto jednoduché a chutné recept na exotickou večeři plnou lahodných chutí!

Suroviny

  • 400g kuřecího masa
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 žlutá paprika
  • 1 rajče
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička mleté papriky
  • sůl a pepř
  • hotové empanada těsto (lze zakoupit v obchodě)

Postup

  1. Na pánvi osmahneme na olivovém oleji nakrájenou cibuli, česnek, papriku a rajče.
  2. Přidáme nakrájené kuřecí maso a restujeme, dokud maso není propečené.
  3. Přidáme mletou papriku, sůl a pepř podle chuti.
  4. Vložíme směs do hotového empanada těsta a uzavřeme do tvaru trojúhelníku.
  5. Pečeme v troubě předehřáté na 180°C asi 20-25 minut, dokud nejsou hotové a zlatavě hnědé.

Chimichurri dip

  • 1 hrnek nasekané petržele
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžička sušeného oregana
  • 1 lžička mleté papriky
  • 1/2 hrnku octa
  • 1/2 hrnku olivového oleje
  • sůl a pepř

Postup

  1. V míse smícháme nasekanou petržel, prolisovaný česnek, oregano a mletou papriku.
  2. Přilijeme ocet a olej a promícháme dohromady.
  3. Dochutíme solí a pepřem podle chuti.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *