10. 3. 2025
Autor: Hana Tobiášová

zdroj: Recepty 24/7
Kuřecí empanadas s chimichurri dip jsou lahodné argentinské plněné koláčky s chuťově bohatým chimichurri omáčkou. Vyzkoušejte toto jednoduché a chutné recept na exotickou večeři plnou lahodných chutí!
Suroviny
- 400g kuřecího masa
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 žlutá paprika
- 1 rajče
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 lžička mleté papriky
- sůl a pepř
- hotové empanada těsto (lze zakoupit v obchodě)
Postup
- Na pánvi osmahneme na olivovém oleji nakrájenou cibuli, česnek, papriku a rajče.
- Přidáme nakrájené kuřecí maso a restujeme, dokud maso není propečené.
- Přidáme mletou papriku, sůl a pepř podle chuti.
- Vložíme směs do hotového empanada těsta a uzavřeme do tvaru trojúhelníku.
- Pečeme v troubě předehřáté na 180°C asi 20-25 minut, dokud nejsou hotové a zlatavě hnědé.
Chimichurri dip
- 1 hrnek nasekané petržele
- 2 stroužky česneku
- 1 lžička sušeného oregana
- 1 lžička mleté papriky
- 1/2 hrnku octa
- 1/2 hrnku olivového oleje
- sůl a pepř
Postup
- V míse smícháme nasekanou petržel, prolisovaný česnek, oregano a mletou papriku.
- Přilijeme ocet a olej a promícháme dohromady.
- Dochutíme solí a pepřem podle chuti.