31. 12. 2023
Autor: Hana Tobiášová
Kuřecí empanadas bez tečky na konci
zdroj: Recepty 24/7

Tento návod vám přináší recept na vynikající kuřecí empanadas bez tečky ​na konci. S tímto jednoduchým ‌receptem se dočkáte lahodně křehkého těsta plného šťavnatého kuřecího masa a dalších chutných ingrediencí. Bez ohledu ⁢na to,⁢ zda máte rádi pikantní, sladké ⁣nebo kyselé příchutě, tento recept je ideální⁢ volbou pro ​všechny. Překvapte své rodinné příslušníky či hosty ‌tímto výjimečným pokrmem, který zaručeně ohromí jejich ⁣chuťové buňky. Sledujte ‌tento snadný postup a začněte si vychutnávat tyto lahodné kuřecí empanadas i vy!

Suroviny:

  • 400 g kuřecího​ masa
  • 1​ cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 paprika
  • 1 plechovka kukuřice
  • 1 plechovka fazolí
  • 2 lžíce rajčatového protlaku
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička mleté papriky
  • ½ lžičky červené papriky (optionálně)
  • sůl a pepř dle chuti
  • 1 balení lívanců
  • olej na smažení

Postup:

  1. Na oleji orestujeme⁤ nakrájenou cibuli, česnek a papriku.
  2. Přidáme na menší kousky nakrájené kuřecí maso a krátce osmažíme.
  3. Přidáme kukuřici a fazole. Dobře promícháme.
  4. Přidáme rajčatový protlak, kmín, mletou papriku, červenou papriku (pokud chceme pikantnější chuť), ⁤sůl a pepř. Promícháme a podusíme asi ⁤10 minut.
  5. Lívance rozválíme a každý plát vystřihneme kolečko (pomocí ⁤nějakého menšího ‌větvalného náčiní).
  6. Na každé kolečko lívance dáme lžičku náplně a ‍pečlivě ⁢zabalíme‌ do ⁣zavařovacího ‍skla (rty a kolena​ lívance pečlivě⁤ přetřeme vodou).⁢ Zahákneme vrchní třetinu lívance ⁤do dolní třetiny ⁢a přitlačíme.
  7. Empanadas smažíme na⁤ rozpáleném ⁤oleji z obou ‌stran do zlatavé barvy.
  8. Hotové empanadas scedíme na papírovém ubrousku a podáváme.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *