15. 6. 2024
Autor: Roman Žák
Kuřecí Cordon Bleu s žemlovou nádivkou
zdroj: Recepty 24/7

Kuřecí Cordon Bleu s žemlovou nádivkou je lahodné jídlo, které potěší každého milovníka kvalitního a chutného pokrmu. Kombinace křupavé kuřecí kůrky, šťavnatého masa a lahodné žemlové nádivky je uchvátí vaše chuťové buňky. Vyzkoušejte tento recept a překvapte své blízké skvělým gastronomickým zážitkem.

Suroviny:

  • 4 kuřecí plátky
  • 4 plátky šunky
  • 4 plátky sýra
  • 2 žemle
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 vejce
  • máslo
  • sůl, pepř, mletý muškátový oříšek
  • strouhanka

Postup:

  1. Nejprve si připravíme žemlovou nádivku. Žemle nakrájíme na kostičky a orestujeme na másle spolu s nakrájenou cibulí a prolisovaným česnekem.
  2. Připravenou směs ochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem. Necháme vychladnout.
  3. Kuřecí plátky naklepeme, osolíme a opepříme.
  4. Na každý plátek položíme plátek šunky a sýra.
  5. Nad plátky rozetřeme připravenou žemlovou nádivku a zabalíme do rolády.
  6. Obalíme v rozšlehaných vejcích a pak ve strouhance.
  7. Na pánvi rozpálíme máslo a postupně smažíme cordon bleu z obou stran, dokud nejsou krásně zlaté a propečené.
  8. Podáváme s bramborovou kaší nebo salátem podle chuti.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *