15. 6. 2024
Autor: Roman Žák
zdroj: Recepty 24/7
Kuřecí Cordon Bleu s žemlovou nádivkou je lahodné jídlo, které potěší každého milovníka kvalitního a chutného pokrmu. Kombinace křupavé kuřecí kůrky, šťavnatého masa a lahodné žemlové nádivky je uchvátí vaše chuťové buňky. Vyzkoušejte tento recept a překvapte své blízké skvělým gastronomickým zážitkem.
Suroviny:
- 4 kuřecí plátky
- 4 plátky šunky
- 4 plátky sýra
- 2 žemle
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 vejce
- máslo
- sůl, pepř, mletý muškátový oříšek
- strouhanka
Postup:
- Nejprve si připravíme žemlovou nádivku. Žemle nakrájíme na kostičky a orestujeme na másle spolu s nakrájenou cibulí a prolisovaným česnekem.
- Připravenou směs ochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem. Necháme vychladnout.
- Kuřecí plátky naklepeme, osolíme a opepříme.
- Na každý plátek položíme plátek šunky a sýra.
- Nad plátky rozetřeme připravenou žemlovou nádivku a zabalíme do rolády.
- Obalíme v rozšlehaných vejcích a pak ve strouhance.
- Na pánvi rozpálíme máslo a postupně smažíme cordon bleu z obou stran, dokud nejsou krásně zlaté a propečené.
- Podáváme s bramborovou kaší nebo salátem podle chuti.