7. 11. 2024
Autor: Roman Žák
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte recept na lahodné kuřecí cordon bleu s gruyérem, který vás jistě nadchne! Křupavé kuřecí maso plněné lahodným sýrem gruyère a šunkou, to je skvělá kombinace chutí, která potěší každého gurmána. Naučte se připravit tento lahodný pokrm krok za krokem a nechte se hýčkat bohatou chutí a vůní. S námi se stane vaření zábavou i pro ty méně zkušené kuchaře! Podívejte se na náš jednoduchý recept a překvapte své blízké lahodným jídlem, které jim jistě zatopí srdce i žaludek. Bon appétit!
Suroviny:
- 2 kuřecí prsa
- 100 g gruyéru
- 4 plátky šunky
- 1 vejce
- strouhanka
- sůl
- pepř
- olej na smažení
Postup:
- Nejprve si připravíme kuřecí prsa – zlehka je naklepeme, aby byla stejně tenká.
- Na každé kuřecí prso položíme 2 plátky šunky a plátek gruyéru.
- Ve středu prsa uděláme malý řez a plníme ho zavinutím šunky a sýru uvnitř.
- Sůl a pepř podle chuti osolíme a opepříme kuřecí prsa.
- Vejce rozklepneme a rozšleháme v misce.
- Obalíme kuřecí prsa nejprve ve strouhance, poté ve vejci a znovu ve strouhance.
- Na pánvi rozpálíme olej a smažíme cordon bleu, dokud nejsou zlatě hnědé a kůrčovité.
- Hotové kuřecí cordon bleu podáváme s bramborovou kaší nebo zeleninovým salátem.