7. 11. 2024
Autor: Roman Žák
Kuřecí cordon bleu s gruyérem
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte recept na lahodné kuřecí cordon bleu s gruyérem, který vás jistě nadchne! Křupavé kuřecí maso plněné lahodným sýrem gruyère a šunkou, to je skvělá kombinace chutí, která potěší každého gurmána. Naučte se připravit tento lahodný pokrm krok za krokem a nechte se hýčkat bohatou chutí a vůní. S námi se stane vaření zábavou i pro ty méně zkušené kuchaře! Podívejte se na náš jednoduchý recept a překvapte své blízké lahodným jídlem, které jim jistě zatopí srdce i žaludek. Bon appétit!

Suroviny:

  • 2 kuřecí prsa
  • 100 g gruyéru
  • 4 plátky šunky
  • 1 vejce
  • strouhanka
  • sůl
  • pepř
  • olej na smažení

Postup:

  1. Nejprve si připravíme kuřecí prsa – zlehka je naklepeme, aby byla stejně tenká.
  2. Na každé kuřecí prso položíme 2 plátky šunky a plátek gruyéru.
  3. Ve středu prsa uděláme malý řez a plníme ho zavinutím šunky a sýru uvnitř.
  4. Sůl a pepř podle chuti osolíme a opepříme kuřecí prsa.
  5. Vejce rozklepneme a rozšleháme v misce.
  6. Obalíme kuřecí prsa nejprve ve strouhance, poté ve vejci a znovu ve strouhance.
  7. Na pánvi rozpálíme olej a smažíme cordon bleu, dokud nejsou zlatě hnědé a kůrčovité.
  8. Hotové kuřecí cordon bleu podáváme s bramborovou kaší nebo zeleninovým salátem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *