8. 4. 2025
Autor: Roman Žák
Kuřecí „cordon bleu“ s bramborovou kaší
zdroj: Recepty 24/7

Naše recept na kuřecí „cordon bleu“ s bramborovou kaší je ideální volbou pro výjimečné oběd nebo večeři. Křupavě smažené kuřecí řízek plněný šunkou a sýrem je skvělým kontrastem k lahodné bramborové kaši. Užijte si tento klasický jídlo připravený doma a překvapte své blízké lahodnou kombinací chutí.

Suroviny

  • 4 kuřecí plátky
  • 4 plátky šunky
  • 4 plátky sýra
  • 4 brambory
  • 200 ml mléka
  • 50 g másla
  • Sůl, pepř, olej

Postup

  1. Na každý kuřecí plátek položte jeden plátek šunky a sýra. Složte plátka do poloviny, aby vznikl „kapsa.“
  2. Zapečte kuřecí plátky v troubě vyhřáté na 180 stupňů Celsia asi 20 minut, dokud masa není zcela propečená.
  3. V mezičase oloupejte brambory, nakrájejte je na menší kousky a dejte vařit do osolené vody.
  4. Pokud jsou brambory měkké, slijte vodu a přidejte máslo a mléko. Brambory rozmixujte na kaši a dochuťte solí a pepřem podle chuti.
  5. Po upečení vložte kuřecí „cordon bleu“ na talíř a podávejte s bramborovou kaší.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *