2. 11. 2023
Autor: Dana Novotná
zdroj: Recepty 24/7
Kuřecí cordon bleu je oblíbené jídlo, které vás překvapí svou lahodností. Křupavý vnější povrch kuřecího řízku skrývá náplň z plátků šunky a sýra, která se během pečení rozpustí a vytvoří nadýchanou a sýrovou chuťovou explozi. Tento klasický recept není jen chutný, ale dokonale vyhovuje i těm nejnáročnějším chuťovým pohárkům. Připravte si kuřecí cordon bleu a užijte si jedinečný gastronomický zážitek plný slastí.
Suroviny
- 4 kousky kuřecích prsních řízků
- 4 plátky šunky
- 4 plátky sýra (preferovaně eidam nebo ementál)
- 2 vejce
- strouhanka
- sůl, pepř, mletá sladká paprika
- hladká mouka
- rostlinný olej na smažení
Postup
- Řízky naklepeme do tloušťky cca 1 cm a osolíme a opepříme z obou stran.
- Na jednu polovinu každého řízku dáme plátek šunky a plátek sýra.
- S druhou polovinou řízku překlopíme přes šunku a sýr, aby vznikl “sendvič“.
- Ve dvou hlubokých talířích si připravíme následující přípravky:
- 1. talíř: mouka
- 2. talíř: rozšlehaná vejce ochucená solí, pepřem a mletou sladkou paprikou
- Sendviče nejprve obalíme v mouce, pak namočíme ve vaječné směsi a nakonec obalíme ve strouhance. Opakujeme i druhou vrstvu obalování ve vaječném a strouhankovém přípravku pro lepší vazbu směsí.
- Na pánvi rozpálíme trochu oleje a sendviče smažíme každou stranu zhruba 4-5 minut, dokud nezískají zlatavou barvu.
- Hotové kuřecí cordon bleu necháme na papírovém ubrousku okapat a podáváme s přílohou dle vlastního výběru.