28. 9. 2023
Autor: Roman Žák
Kuřecí Coq au Vin
zdroj: Recepty 24/7

Pokud hledáte skvělý recept na Kuřecí Coq au Vin, jste na správném místě! Naše jednoduchá, ale přesto lahodná verze tohoto klasického francouzského jídla vás ohromí jejím bohatým a vyváženým chutí. S kousky kuřecího masa, slaninou, červeným vínem a aromatickými bylinkami se jedná o skvělou volbu pro ty, kdo milují bohatá a sýtná jídla. Připravte si tento recept snadno a rychle a užijte si dokonalou večeři plnou lahodných chutí. Vyzkoušejte kuřecí Coq au Vin ještě dnes a nechte se okouzlit jejím francouzským temperamentem!

Suroviny

  • 600 g kuřecích prsou
  • 150 g slaniny
  • 2 středně velké cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 300 g žampionů
  • 250 ml červeného vína
  • 250 ml kuřecího vývaru
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce čerstvé petrželky (nasekané)
  • 1 lžička tymiánu
  • sůl a pepř dle chuti

Postup

  1. Na pánvi rozpálíme olivový olej.
  2. Na pánvi restujeme nakrájenou slaninu dokud nezežloutne.
  3. Přidáme nasekanou cibuli a česnek, které opékáme dozlatova.
  4. Přidáme na nudličky nakrájená prsa a opékáme je do růžova.
  5. Do pánve přidáme žampiony nakrájené na plátky a restujeme do měkka.
  6. Přidáme hladkou mouku a zamícháme, aby se všechno spojilo.
  7. Přidáme červené víno, kuřecí vývar, tymián, sůl a pepř.
  8. Zmírníme plamen a vaříme doměkka asi 15-20 minut.
  9. Servírujeme s vařenými bramborami nebo rýží a posypeme nasekanou petrželkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *