28. 9. 2023
Autor: Roman Žák
zdroj: Recepty 24/7
Pokud hledáte skvělý recept na Kuřecí Coq au Vin, jste na správném místě! Naše jednoduchá, ale přesto lahodná verze tohoto klasického francouzského jídla vás ohromí jejím bohatým a vyváženým chutí. S kousky kuřecího masa, slaninou, červeným vínem a aromatickými bylinkami se jedná o skvělou volbu pro ty, kdo milují bohatá a sýtná jídla. Připravte si tento recept snadno a rychle a užijte si dokonalou večeři plnou lahodných chutí. Vyzkoušejte kuřecí Coq au Vin ještě dnes a nechte se okouzlit jejím francouzským temperamentem!
Suroviny
- 600 g kuřecích prsou
- 150 g slaniny
- 2 středně velké cibule
- 3 stroužky česneku
- 300 g žampionů
- 250 ml červeného vína
- 250 ml kuřecího vývaru
- 2 lžíce hladké mouky
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 lžíce čerstvé petrželky (nasekané)
- 1 lžička tymiánu
- sůl a pepř dle chuti
Postup
- Na pánvi rozpálíme olivový olej.
- Na pánvi restujeme nakrájenou slaninu dokud nezežloutne.
- Přidáme nasekanou cibuli a česnek, které opékáme dozlatova.
- Přidáme na nudličky nakrájená prsa a opékáme je do růžova.
- Do pánve přidáme žampiony nakrájené na plátky a restujeme do měkka.
- Přidáme hladkou mouku a zamícháme, aby se všechno spojilo.
- Přidáme červené víno, kuřecí vývar, tymián, sůl a pepř.
- Zmírníme plamen a vaříme doměkka asi 15-20 minut.
- Servírujeme s vařenými bramborami nebo rýží a posypeme nasekanou petrželkou.