13. 9. 2024
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Kuřecí červený kari je lahodné exotické jídlo plné chutí a výrazných koření. Tento recept vám ukáže, jak snadno a rychle připravit lahodný kari s kuřecím masem a zeleninou. Vyzkoušejte tento jednoduchý recept a dopřejte si skvělou chuťovou expozici! Suroviny
- 500g kuřecího masa nakrájeného na kostičky
- 1 cibule nakrájená na drobné kousky
- 2 stroužky česneku nakrájené
- 2 lžíce červeného kari koření
- 400ml kokosového mléka
- 2 rajčata nakrájená na kousky
- sůl a pepř podle chuti
- olej na smažení
Postup
- Na rozpálené pánvi rozpalte olej a osmažte cibuli s česnekem, dokud nezačnou lehce hnědnout.
- Přidejte kuřecí maso a orestujte ho z obou stran, dokud není zlatě hnědé.
- Přidejte červené kari koření a promíchejte, aby se všechny kousky masa pokryly kořením.
- Přilijte kokosové mléko a přiveďte k varu. Vařte na středním ohni asi 15 minut, dokud maso není měkké.
- Přidejte nakrájená rajčata a nechte provařit dalších 5 minut.
- Ochutnejte a případně dochuťte solí a pepřem podle chuti.
- Smažený kari podávejte s rýží nebo naan chlebem.