28. 3. 2024
Autor: Eva Komárková
Kuřecí cacciatore s rajčaty a olivami
zdroj: Recepty 24/7

Užijte si tradiční italské jídlo s kuřecím cacciatore s rajčaty a olivami, které je plné bohatých chutí a aromatických vůní. Tento recept je snadný na přípravu a skvělý na servírování jak pro rodinné večeře, tak i pro návštěvy. Vyzkoušejte tento lahodný pokrm ještě dnes!

Suroviny

  • 4 kuřecí prsa
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 400g rajčat z konzervy
  • 100g černých oliv
  • 1 lžička sušeného oregana
  • 1 lžička sušeného tymiánu
  • sůl a pepř
  • olivový olej

Postup

  1. Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmažte nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek, dokud cibule nezjemní.
  2. Přidejte na kostky nakrájená kuřecí prsa a opékejte je, dokud nezezlátou.
  3. Přidejte rajčata z konzervy, olivy, oregano, tymián, sůl a pepř podle chuti.
  4. Nechejte pokrm dusit asi 20 minut, dokud kuře není kompletně uvařené a omáčka není zahuštěná.
  5. Pokrm podávejte s rýží nebo těstovinami a ozdobte bylinkami.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *