9. 4. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Kuřecí cacciatore s rajčaty je lahodné italské jídlo, které spojuje šťavnaté kousky kuřecího masa s aromatickými bylinkami a rajčatovou omáčkou. Tento recept je snadný k přípravě a skvěle chutná s těstovinami nebo rýží. Vyzkoušejte ho doma a udělejte si lahodné italské menu v pohodlí vaší kuchyně.
Suroviny
- 4 kuřecí prsa
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 cibule, nakrájená na plátky
- 2 stroužky česneku, jemně nasekané
- 1 červená paprika, nakrájená na nudličky
- 400g rajčat z konzervy
- 100ml bílého vína
- 1 lžička sušeného oregana
- 1 lžička sušeného tymiánu
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Na pánvi rozehřejte olej a osmažte kuřecí prsa z obou stran dozlatova. Vyjměte z pánve a dejte stranou.
- Do stejné pánve přidejte cibuli a česnek a osmahněte do změknutí cibule.
- Přidejte papriku a smažte dalších pár minut.
- Zpět vraťte kuřecí maso do pánve a zalijte bílým vínem.
- Přidejte rajčata z konzervy, oregano a tymián. Promíchejte a nechte vařit asi 20 minut, nebo dokud se kuřecí maso neprovaří.
- Osolte a opepřete podle chuti a podávejte s rýží nebo těstovinami. Dobrou chuť!