2. 8. 2024
Autor: Eva Komárková
Kuřecí cacciatore s olivami.
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodné italské kuřecí cacciatore s olivami, které je plné bohatých chutí a aromatických bylinek. Tento recept je jednoduchý na přípravu a jistě potěší vaše chuťové buňky. Užijte si kousek Itálie přímo v pohodlí vaší kuchyně!

Suroviny

  • 4 kusy kuřecího masa (krůtí prsa nebo stehna)
  • 1 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 400 g rajčat z konzervy
  • 100 g černých oliv
  • 1 červená paprika
  • 1 lžička sušeného oregana
  • sůl, pepř, olivový olej

Postup

  1. Na pánvi s trochou olivového oleje osmažte nakrájenou cibuli a česnek až dozlatova.
  2. Přidejte kuřecí maso a osmažte z obou stran dozlatova.
  3. Přidejte nakrájenou červenou papriku a rajčata z konzervy, orestujte.
  4. Přisypte sušený oregano a osolte a opepřete podle chuti.
  5. Podlijte trochou vody a nechte dusit asi 20 minut.
  6. Přidejte nakrájené olivy a ještě chvíli povařte.
  7. Hotové jídlo můžete podávat se špagetami nebo rýží.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *