29. 11. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodné recept na kuřecí cacciatore s italskými bylinkami, které dodají pokrmu bohatou chuť a aromata. Skvělá kombinace kuřecího masa, rajčat a bylinek vás zaručeně ohromí! Zkuste tento tradiční italský pokrm a udělejte si chuť Itálie přímo doma.
Suroviny
- 4 kusy kuřecích prsou
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 cibule, nakrájená na plátky
- 2 stroužky česneku, jemně nasekané
- 400g rajčat z konzervy
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička mletého červeného pepře
- 1 lžička sušeného oregana
- 1 lžička sušeného bazalky
- Sůl a pepř podle chuti
- Na podávání: vařená rýže nebo těstoviny
Postup
- Na rozpáleném oleji osmahneme kuřecí prsa z obou stran, dokud nezezlhnou.
- Přidáme cibuli a česnek a restujeme, dokud cibule nezezlátne.
- Přidáme rajčata z konzervy se šťávou a necháme povařit asi 10 minut.
- Přidáme kmín, červený pepř, oregano a bazalku. Osolíme a opepříme podle chuti.
- Pod poklicí vaříme asi 20-30 minut, dokud kuřecí maso není měkké.
- Podáváme s vařenou rýží nebo těstovinami.