8. 9. 2024
Autor: Eva Komárková
Kuřecí cacciatora s červeným vínem
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodný recept na italské kuřecí cacciatora, připravený s čerstvými ingrediencemi a chuťově vyváženým červeným vínem. Tento tradiční pokrm láká svou vůní a chutí a určitě si ho zamilujete. Sledujte náš recept a připravte si ho doma!

Suroviny

  • 4 kuřecí stehna
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 400g rajčat (oloupaná a nasekaná)
  • 200ml červeného vína
  • čerstvý rozmarýn
  • čerstvá bazalka
  • sůl a pepř podle chuti
  • olivový olej

Postup

  1. Na rozpáleném oleji osmahneme kuřecí stehna z každé strany, dokud nezezlátnou.
  2. Přidáme nakrájenou cibuli a česnek a restujeme, dokud cibule nezezlátne.
  3. Přilijeme červené víno a necháme vařit, dokud se nevyvaří alkoholická pára.
  4. Přidáme nasekaná rajčata, čerstvé bylinky, sůl a pepř a necháme dusit na mírném ohni asi 45 minut.
  5. Pokud je omáčka příliš řídká, můžeme ji zahustit trochou škrobu rozpuštěného ve vodě.
  6. Po uvaření podáváme s čerstvým chlebem nebo těstovinami.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *