3. 7. 2024
Autor: Hana Tobiášová
Kuřecí bobrovka s fazolemi
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte tento lahodný recept na kuřecí bobrovku s fazolemi. Jednoduché a chutné jídlo, které si zamilují všichni milovníci tradiční české kuchyně. S výraznou chutí a lahodnou kombinací ingrediencí se stane tato bobrovka oblíbeným pokrmem vaší rodiny! Sledujte následující kroky a připravte si kvalitní a vyvážené jídlo pro své blízké.

Suroviny:

  • 500 g kuřecích prsou
  • 400 g fazolí
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce rajčatového protlaku
  • 200 ml kuřecího vývaru
  • 1 lžička papriky
  • 1 lžička kmínu
  • sůl a pepř podle chuti
  • olej na smažení

Postup:

  1. Nejprve si maso nakrájejte na menší kousky a osolte a opepřete.
  2. Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte na jemno.
  3. Na pánvi rozehřejte olej a osmahněte cibuli se česnekem.
  4. Přidejte nakrájené kuřecí maso a restujte, dokud nebude maso zprudka.
  5. Přidejte papriku, kmín a rajčatový protlak a promíchejte.
  6. Přilijte kuřecí vývar a nechte vařit pod poklicí asi 20 minut.
  7. Přidejte fazole a vařte ještě dalších 10 minut.
  8. Případně dochuťte solí a pepřem a podávejte s rýží nebo chlebem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *