26. 4. 2024
Autor: Hana Tobiášová
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte recept na tradiční brazilské jídlo – kuřecí bobó s maniokem. Tato lahodná a chutná pokrm kombinuje kuřecí maso s maniokem a kokosovým mlékem, což vytváří bohatou a krémovou omáčku plnou exotických chutí. S tímto receptem oslníte vaše chuťové buňky a přenesete se až do slunné Brazílie. Podívejte se na náš jednoduchý recept a vyzkoušejte si připravit tuto lahůdku doma!
Suroviny
- 4 kusy kuřecích prsou
- 500g manioku
- 2 lžíce oleje
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- 1 paprika
- 1 rajče
- 2 lžíce rajčatového protlaku
- 1 lžička kmínu
- 1 lžička papriky
- soľ, pepř
Postup
- Na pánvi rozpálíme olej a osmahneme nakrájenou cibuli s nastrouhaným česnekem.
- Přidáme nakrájenou papriku a na kostičky nakrájené kuřecí prsy. Orestujeme dozlatova.
- Přidáme nasekané rajče, rajčatový protlak a koření (kmín, papriku, sůl, pepř).
- Vše smícháme, zalijeme trochou vody a necháme krátce povařit.
- V hrnci uvaříme oloupaný a na kousky nakrájený maniok. Po uvaření jej nakrájíme na menší kousky.
- Přidáme nakrájený maniok do směsi s kuřecím masem a necháme provařit asi 5 minut.
- Podáváme s rýží nebo chlebem. Dobrou chuť!