26. 4. 2024
Autor: Hana Tobiášová
Kuřecí bobó s maniokem
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte recept na tradiční brazilské jídlo – kuřecí bobó s maniokem. Tato lahodná a chutná pokrm kombinuje kuřecí maso s maniokem a kokosovým mlékem, což vytváří bohatou a krémovou omáčku plnou exotických chutí. S tímto receptem oslníte vaše chuťové buňky a přenesete se až do slunné Brazílie. Podívejte se na náš jednoduchý recept a vyzkoušejte si připravit tuto lahůdku doma!

Suroviny

  • 4 kusy kuřecích prsou
  • 500g manioku
  • 2 lžíce oleje
  • 1 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 1 paprika
  • 1 rajče
  • 2 lžíce rajčatového protlaku
  • 1 lžička kmínu
  • 1 lžička papriky
  • soľ, pepř

Postup

  1. Na pánvi rozpálíme olej a osmahneme nakrájenou cibuli s nastrouhaným česnekem.
  2. Přidáme nakrájenou papriku a na kostičky nakrájené kuřecí prsy. Orestujeme dozlatova.
  3. Přidáme nasekané rajče, rajčatový protlak a koření (kmín, papriku, sůl, pepř).
  4. Vše smícháme, zalijeme trochou vody a necháme krátce povařit.
  5. V hrnci uvaříme oloupaný a na kousky nakrájený maniok. Po uvaření jej nakrájíme na menší kousky.
  6. Přidáme nakrájený maniok do směsi s kuřecím masem a necháme provařit asi 5 minut.
  7. Podáváme s rýží nebo chlebem. Dobrou chuť!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *