2. 10. 2024
Autor: Tomáš Zelený
Kuřecí biryani s basmati rýží
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodný recept na tradiční indickou specialitu – kuřecí biryani s aromatickou basmati rýží. Tento chuťově bohatý pokrm spojuje křupavé kuřecí kousky s exotickými kořeněnými omáčkami a jemnou chutí dlouhé zrnité rýže. Dejte svému jídelníčku exotický zážitek a připravte si toto skvostné jídlo plné lahodných a pikantních chutí.

Suroviny

  • 400g kuřecího masa nakrájeného na kostky
  • 2 hrnky basmati rýže
  • 1 velká cibule nakrájená na tenké plátky
  • 2 rajčata nakrájená na kostky
  • 2 lžíce jogurtu
  • 1 lžička kurkumy
  • 1 lžica mletého koriandru
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička šafránu
  • čerstvá koriandr na ozdobu
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Nejprve smíchejte jogurt, kurkumu, koriandr, kmín, šafrán, sůl a pepř a marinujte v ní kuřecí maso alespoň na hodinu.
  2. V hrnci dejte vařit rýži, dokud nebude téměř uvařená, ale stále trochu tvrdá.
  3. V pánvi osmažte cibuli do zlatova a přidejte marinované kuřecí maso. Smažte, dokud maso není zcela uvařené.
  4. Přidejte rajčata a vařte dalších pár minut, dokud se rajčata nerozpustí.
  5. Ve velké zapékací misce střídavě vrstvěte rýži a kuřecí směs. Každou vrstvu jemně stlačte.
  6. Pokryjte poklicí a pečte v troubě předehřáté na 180 °C asi 30 minut, dokud není vaše biryani hotová.
  7. Servírujte s nasekaným čerstvým koriandrem na ozdobu.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *