7. 12. 2023
Autor: Hana Tobiášová
zdroj: Recepty 24/7
Tento recept na Kuřecí Arepas s Avokádovým Dipem je skvělým způsobem, jak si vychutnat chutné a zdravé jídlo. Arepas jsou tradiční venezuelské placky vyrobené z kukuričné mouky, které jsou naplněné šťavnatým kuřecím masem. Kombinace křupavého vnějšku a lahodného kuřecího masa vytváří neodolatelný oběd nebo večeři. Avokádový dip přidává svěží a krémovou chuť, která skvěle doplňuje každý soust. Tento recept je snadný a rychlý, ideální pro všechny, kteří hledají něco speciálního a exotického k ochutnání.
Suroviny
- 2 kusy kuřecích prsou
- 1 šálek kukuričné mouky
- ½ šálku vody
- 1 lžíce oleje
- ½ lžičky soli
- ¼ čajové lžičky mletého červeného pepře
- 1 avokádo
- 2 lžíce citronové šťávy
- ½ lžičky soli
- ¼ čajové lžičky česnekového prášku
- 1 lžíce nasekaného koriandru
Postup
- Nejdříve si připravte avokádový dip. Avokádo oloupejte a vypeckujte. Rozmačkejte avokádo vidličkou do hladkého pyré a smíchejte ho s citronovou šťávou, solí, česnekovým práškem a nasekaným koriandrem. Dobře promíchejte a dejte stranou.
- Ve velké míse smíchejte kukuričnou mouku, vodu, olej, sůl a mletý červený pepř. Těsto by mělo být husté, ale ne příliš suché. Případně přidejte trochu vody nebo mouky, abyste dosáhli správné konzistence. Nechte těsto odpočinout asi 10 minut.
- Na pánvi si rozpalte trochu oleje a smažte kuřecí prsa po obou stranách, dokud nejsou zlatohnědá a upečená zvnitřku. Během smažení je také můžete dochutit solí a pepřem podle chuti.
- Vezměte těsto na arepas a rozdělte ho na 4 stejné části. Každou část vyválejte do placky tlusté asi 1 cm. Pokud je těsto příliš suché, můžete si navlhčit ruce trochou vody při tvarování placky.
- Pánvi rozehřejte a na střední teplotu dávejte placky z těsta. Smažte je po obou stranách, dokud nejsou zlatavé a upečené zevnitř. To by mělo trvat asi 3-5 minut na každé straně.
- Hotové arepas rozkrojte napůl a naplňte je upečeným kuřecím masem. Přidejte avokádový dip a podávejte jako chutnou a sýtou večeři.