29. 11. 2023
Autor: Hana Tobiášová
zdroj: Recepty 24/7
Kuřecí arepas s avokádovou omáčkou: Vyzkoušejte tento lahodný recept na tradiční venezuelskou specialitu. Kuřecí maso je smícháno s kukuřičnou moukou a vytvarováno do chlebových placiček, které jsou opékané do zlatova. Arepas jsou poté naplněny avokádovou omáčkou, která jim dodá osvěžující a krémovou chuť. Tento pokrm je perfektní na rychlý oběd nebo večeři a určitě potěší i náročné gurmány. Vyzkoušejte ho ještě dnes a překvapte své blízké.
Suroviny:
- 2 kusy kuřecího masa (prsa)
- 1 hrnek bílé mouky
- 1 hrnek mléka
- 1 lžička soli
- 1 lžička cukru
- 1 avokádo
- 1 limeta (šťáva)
- 1 stroužek česneku (utřený)
- ½ červené cibule (nasekaná)
- 2 lžíce nasekané petrželky
- sůl a pepř podle chuti
- olej na smažení
Postup:
- Nejdříve si připravíme avokádovou omáčku. Avokádo očistíme a rozmixujeme spolu s limetovou šťávou, utřeným česnekem, nasekanou cibulí a petrželkou. Dochutíme solí a pepřem podle chuti.
- V další míse smícháme mouku, mléko, sůl a cukr. Těsto by mělo být hustší konzistence, ale stále lepkavé.
- Pokrájíme kuřecí maso na menší kousky a osolíme a opepříme podle chuti.
- Na pánvi zahřejeme olej a smažíme kuřecí maso, dokud není zlatě hnědé a uvnitř upečené.
- Mezitím si ruce lehce namočíme vodou a formujeme malé placky z těsta.
- Placky opečeme na pánvi z obou stran, dokud nejsou zlatě hnědé a uvnitř propečené.
- Servírujeme kuřecí arepas s avokádovou omáčkou. Můžeme přidat také salát, rajčata nebo sýr podle chuti.