10. 11. 2024
Autor: Tomáš Zelený
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte recept na tradiční indické jídlo Kuře Vindaloo s křupavou rýží. Tato pikantní a kořenitá chuť bude rozhodně potěšením pro vaše chuťové buňky. S návodem krok za krokem a kvalitními ingrediencemi si můžete snadno připravit tuto lahodnou exotickou pochoutku přímo v pohodlí vaší domácnosti. Buďte kreativní a zkuste něco nového dnes!
Suroviny
- 500g kuřecího masa nakrájeného na kostky
- 2 cibule nakrájené na plátky
- 4 stroužky česneku nakrájené na plátky
- 1 paprika nakrájená na plátky
- 2 lžičky kurkumy
- 2 lžičky kari koření
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička mleté papriky
- 400ml rajčatové omáčky
- olej na smažení
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Na pánvi rozehřejte olej a osmahněte cibuli a česnek, dokud nejsou sklovité.
- Přidejte nakrájené kuřecí maso a smažte ho do zrzava.
- Přidejte papriku a koření (kurkuma, kari, kmín, mletá paprika) a promíchejte.
- Přilijte rajčatovou omáčku a vařte asi 15-20 minut, nebo dokud není maso měkké.
- Případně dochuťte solí a pepřem podle chuti.
- Servírujte s vařenou rýží a můžete ozdobit čerstvou nasekanou petrželkou.