10. 11. 2024
Autor: Tomáš Zelený
Kuře Vindaloo s rýží
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte recept na tradiční indické jídlo Kuře Vindaloo s křupavou rýží. Tato pikantní a kořenitá chuť bude rozhodně potěšením pro vaše chuťové buňky. S návodem krok za krokem a kvalitními ingrediencemi si můžete snadno připravit tuto lahodnou exotickou pochoutku přímo v pohodlí vaší domácnosti. Buďte kreativní a zkuste něco nového dnes!

Suroviny

  • 500g kuřecího masa nakrájeného na kostky
  • 2 cibule nakrájené na plátky
  • 4 stroužky česneku nakrájené na plátky
  • 1 paprika nakrájená na plátky
  • 2 lžičky kurkumy
  • 2 lžičky kari koření
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička mleté papriky
  • 400ml rajčatové omáčky
  • olej na smažení
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Na pánvi rozehřejte olej a osmahněte cibuli a česnek, dokud nejsou sklovité.
  2. Přidejte nakrájené kuřecí maso a smažte ho do zrzava.
  3. Přidejte papriku a koření (kurkuma, kari, kmín, mletá paprika) a promíchejte.
  4. Přilijte rajčatovou omáčku a vařte asi 15-20 minut, nebo dokud není maso měkké.
  5. Případně dochuťte solí a pepřem podle chuti.
  6. Servírujte s vařenou rýží a můžete ozdobit čerstvou nasekanou petrželkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *