6. 2. 2024
Autor: Roman Žák
Kuře ve vínu s houbami
zdroj: Recepty 24/7

Pokrm „Kuře ve vínu s houbami“ je lahodná a vydatná jídlo, která zaujme vaše chuťové pohárky. Kombinace křehkého kuřecího masa, koření a vinné omáčky s aromatickými houbami přináší do vaší kuchyně neodolatelné aroma. Připravte si tento recept a dopřejte si výborné jídlo plné chutí a vůní.

Suroviny

  • 4 kusy kuřecích prsou
  • 200 g hub (např. žampiony)
  • 2 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 200 ml červeného vína
  • 400 ml kuřecího vývaru
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 2 lžíce másla
  • sůl a pepř podle chuti
  • petrželka na ozdobu

Postup

  1. Kuřecí prsa omyjte, osušte a nakrájejte na menší kousky.
  2. Houby očistěte a nakrájejte na plátky.
  3. Cibule a česnek oloupejte a nasekejte na drobno.
  4. Na pánvi rozehřejte máslo a orestujte na něm cibuli a česnek dozlatova.
  5. Přidejte nakrájené kuřecí prsa a opékejte je z obou stran, dokud nezezlátnou.
  6. Přidejte plátky hub a podlijte červeným vínem.
  7. Dejte vařit, dokud většina vína nevypaří.
  8. Přidejte kuřecí vývar a nechte vařit přibližně 20 minut, dokud masa nezměknou.
  9. Mouku smíchejte s trochou vody, aby vznikla žmolka, a přidejte ji do hrnce s kuřecím masem a houbami.
  10. Pomalu míchejte, dokud se omáčka nezahustí.
  11. Ochuťte solí a pepřem podle chuti.
  12. Přeneste kuře ve vínu s houbami na servírovací talíře a ozdobte nasekanou petrželkou.
  13. Podávejte s rýží nebo bramborovou kaší.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *