Vyzkoušejte lahodné recept na kuře ve vínu a houbách, který vaše chuťové buňky okouzlí. Tento jednoduchý a chutný pokrm je skvělým způsobem, jak si dopřát lahodnou večeři plnou aromatických vůní. S kousky kuřecího masa, šťavnatými houbami a bohatou omáčkou z bílého vína potěšíte nejen sebe, ale i své blízké. Zkuste tento recept ještě dnes a dopřejte si skvělý gastronomický zážitek!
Suroviny
- 4 kuřecí prsa
- 250 g hub (šampiňony nebo žampióny)
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 250 ml bílého vína
- 250 ml kuřecího vývaru
- 2 lžíce másla
- sůl, pepř, tymián
Postup
1. Kuřecí prsa osolíme, opepříme a osmažíme na máslu dozlatova.
2. Přidáme na kostičky nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek a krátce orestujeme.
3. Přidáme nakrájené houby a dusíme do změknutí.
4. Zalijeme bílým vínem a necháme chvíli provařit.
5. Přilijeme kuřecí vývar a vaříme doměkka.
6. Dochutíme tymiánem, solí a pepřem podle chuti.
7. Podáváme s rýží nebo bramborem.