22. 11. 2024
Autor: Roman Žák
zdroj: Recepty 24/7
Uchuťte si lahodné kuře podávané s omáčkou z bílého vína a hříbků. Tento recept na kuře ve vině s hříbky je skvělou volbou pro všechny milovníky dobrého jídla. Vyzkoušejte ho ještě dnes a pochutnejte si na jedinečné kombinaci chutí!
Suroviny
- 4 kousky kuřecích prsou
- sůl a pepř podle chuti
- 2 lžíce másla
- 1 cibule nakrájená na plátky
- 200g hříbků nakrájených na plátky
- 1 šálek bílého vína
- 1 šálek kuřecího vývaru
- 1/2 šálku smetany ke šlehání
- 1 lžíce hladké mouky
Postup
- Osolte a opepřete kuřecí prsa z obou stran.
- Na pánvi rozehřejte máslo a osmažte kuřecí prsa dokud nejsou zlatě hnědé. Odložte stranou.
- Do stejné pánve přidejte cibuli a hříbky a restujte je do měkkého.
- Přidejte víno a vařte, dokud nezredukuje o polovinu.
- Přilijte vývar a přiveďte k varu. Vložte kuřecí prsa zpět do pánve.
- Smíchejte mouku se smetanou a za stálého míchání přidejte do omáčky, dokud nezhoustne.
- Potpěte ještě minutu a pak podávejte se zelenými fazolemi nebo bramborovým pyré.