20. 6. 2024
Autor: Roman Žák
Kuře ve francouzské omáčce
zdroj: Recepty 24/7

Chutné kuře podávané s lahodnou francouzskou omáčkou. Připravte si jednoduchý a rychlý recept na oblíbené pokrm, který si zamilují i ti nejnáročnější labužníci.

Suroviny

  • 4 kusy kuřecího masa
  • 2 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 4 lžíce másla
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 500 ml kuřecího vývaru
  • 200 ml smetany ke vaření
  • 1 lžička tymiánu
  • šťáva z 1 citronu
  • sůl, pepř

Postup

  1. Na pánvi rozpalte máslo a osmahněte nakrájenou cibuli dozlatova.
  2. Přidejte na kostičky nakrájené kuřecí maso a osmahněte z obou stran.
  3. Přidejte prolisovaný česnek a po chvíli přidejte hladkou mouku.
  4. Za stálého míchání přilijte kuřecí vývar a promíchejte, aby se omáčka nezačala sražovat.
  5. Po chvíli přidejte smetanu, tymián, citronovou šťávu a nechte provařit do změknutí masa.
  6. Ochutnejte omáčku a podle potřeby dochuťte solí a pepřem.
  7. Smažené kuře podávejte s těstovinami nebo rýží a zalijte omáčkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *