20. 6. 2024
Autor: Roman Žák
zdroj: Recepty 24/7
Chutné kuře podávané s lahodnou francouzskou omáčkou. Připravte si jednoduchý a rychlý recept na oblíbené pokrm, který si zamilují i ti nejnáročnější labužníci.
Suroviny
- 4 kusy kuřecího masa
- 2 cibule
- 3 stroužky česneku
- 4 lžíce másla
- 2 lžíce hladké mouky
- 500 ml kuřecího vývaru
- 200 ml smetany ke vaření
- 1 lžička tymiánu
- šťáva z 1 citronu
- sůl, pepř
Postup
- Na pánvi rozpalte máslo a osmahněte nakrájenou cibuli dozlatova.
- Přidejte na kostičky nakrájené kuřecí maso a osmahněte z obou stran.
- Přidejte prolisovaný česnek a po chvíli přidejte hladkou mouku.
- Za stálého míchání přilijte kuřecí vývar a promíchejte, aby se omáčka nezačala sražovat.
- Po chvíli přidejte smetanu, tymián, citronovou šťávu a nechte provařit do změknutí masa.
- Ochutnejte omáčku a podle potřeby dochuťte solí a pepřem.
- Smažené kuře podávejte s těstovinami nebo rýží a zalijte omáčkou.