26. 7. 2023
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Zkuste naše lahodné recept na kuře v thajském červeném kari a užijte si autentickou thajskou chuť přímo doma. S využitím čerstvých ingrediencí a exotických koření vytvoříte jedinečnou kombinaci pikantního červeného kari omáčky s kuřecím masem a zeleninou. Tento recept je snadno připravitelný a ideální pro ty, kdo si přejí objevovat nové chutě. Začněte vařit ještě dnes a postavte se do role thajského kuchaře!
Suroviny
- 500 g kuřecího masa (nejlépe prsa)
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 červená paprika
- 1 mrkev
- 200 ml kokosového mléka
- 2 lžíce thajského červeného kari pasta
- 2 lžičky rybí omáčky
- 1 lžička cukru
- sůl a pepř podle chuti
- olivový olej na smažení
- čerstvá koriandr a limetka na ozdobu
Postup
- Kuřecí maso nakrájejte na menší kousky a osolte a opepřete podle chuti.
- Cibuli oloupejte a nakrájejte na tenké plátky. Papriku a mrkev omyjte, zbavte semínek a nakrájejte na proužky.
- Na pánvi rozpalte olej a na něm orestujte kuřecí maso, dokud nedokonale nezrůžoví.
- Přidejte cibuli, česnek, papriku a mrkev a smažte dalších 5 minut, dokud zelenina nezměkne.
- Pak přidejte thajské červené kari pasta a smažte další 2 minuty, aby se uvolnily všechny chutě a vůně.
- Přilijte kokosové mléko, rybí omáčku a cukr. Promíchejte a nechte vařit na středním ohni asi 10 minut, aby se všechny chutě propojily.
- Pokud je omáčka příliš tlustá, přidejte trochu vody. Dokonce můžete přidat další thajské červené kari pasta pro silnější chuť.
- Hotové jídlo podávejte s rýží a ozdobte nasekanou koriandrem a plátkem limetky.