26. 7. 2023
Autor: Petr Kolář
Kuře v thajském červeném kari
zdroj: Recepty 24/7

Zkuste naše lahodné recept na kuře v thajském červeném kari a užijte si autentickou thajskou chuť přímo doma. S využitím čerstvých ingrediencí a exotických koření vytvoříte jedinečnou kombinaci pikantního červeného kari omáčky s kuřecím masem a zeleninou. Tento recept je snadno připravitelný a ideální pro ty, kdo si přejí objevovat nové chutě. Začněte vařit ještě dnes a postavte se do role thajského kuchaře!

Suroviny

  • 500 g kuřecího masa (nejlépe prsa)
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 červená paprika
  • 1 mrkev
  • 200 ml kokosového mléka
  • 2 lžíce thajského červeného kari pasta
  • 2 lžičky rybí omáčky
  • 1 lžička cukru
  • sůl a pepř podle chuti
  • olivový olej na smažení
  • čerstvá koriandr a limetka na ozdobu

Postup

  1. Kuřecí maso nakrájejte na menší kousky a osolte a opepřete podle chuti.
  2. Cibuli oloupejte a nakrájejte na tenké plátky. Papriku a mrkev omyjte, zbavte semínek a nakrájejte na proužky.
  3. Na pánvi rozpalte olej a na něm orestujte kuřecí maso, dokud nedokonale nezrůžoví.
  4. Přidejte cibuli, česnek, papriku a mrkev a smažte dalších 5 minut, dokud zelenina nezměkne.
  5. Pak přidejte thajské červené kari pasta a smažte další 2 minuty, aby se uvolnily všechny chutě a vůně.
  6. Přilijte kokosové mléko, rybí omáčku a cukr. Promíchejte a nechte vařit na středním ohni asi 10 minut, aby se všechny chutě propojily.
  7. Pokud je omáčka příliš tlustá, přidejte trochu vody. Dokonce můžete přidat další thajské červené kari pasta pro silnější chuť.
  8. Hotové jídlo podávejte s rýží a ozdobte nasekanou koriandrem a plátkem limetky.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *