24. 1. 2024
Autor: Roman Žák
zdroj: Recepty 24/7
Hledáte způsob, jak udělat z kuřecího masa dokonalý gastronomický zážitek? Vyzkoušejte tento recept na kuře v pivní omáčce, který si získá srdce každého fandy dobrého jídla. S křupavou kůžičkou a lahodnou medově-pivní omáčkou se jedná o skutečnou lahůdku, která zaplní váš dům vůní a chutí. Nechte se unést kombinací chutí a vyzkoušejte tento populární a snadno připravitelný recept. Vaše chuťové buňky vám za to poděkují!
Suroviny
- 4 kusy kuřecích prsou
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- 500 ml tmavého piva
- 500 ml kuřecího vývaru
- 2 lžíce hladké mouky
- 2 lžíce másla
- sůl a pepř podle chuti
- olej na smažení
Postup
- Na pánev rozehřejte olej a osmažte nakrájenou cibuli dozlatova.
- Přidejte na kostky nakrájená kuřecí prsa a orestujte je dohněda ze všech stran.
- Přidejte prolisovaný česnek a promíchejte.
- Na malém ohni přidejte máslo a nechte ho zcela rozpustit.
- Přidejte hladkou mouku a za stálého míchání ji nechte zprudka osmažit, dokud nezískáte lehce zlatavou barvu (asi 2 minuty).
- Po částech přilijte pivo a vařte, dokud se omáčka nezředí a nezačne zhoustnout. Míchejte, aby se neudělaly hrudky a omáčka nehořela.
- Přilijte kuřecí vývar, promíchejte a nechte omáčku přejít varem.
- Pak snižte teplotu a vařte omáčku asi 10-15 minut, dokud nezhoustne.
- Pokud chcete jemnější konzistenci omáčky, můžete ji před podáváním rozmixovat tyčovým mixérem.
- Podle chuti osolte a opepřete.
- Na talíři podávejte kuřecí prsa položená na talíři a zalijte je pěknou porcí pivní omáčky.