20. 8. 2024
Autor: Roman Žák
Kuře v omáčce vin blanc
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte recept na lahodné kuře v omáčce vin blanc, která je plná bohaté chuti bílého vína a dochucená bylinkami. Tento jednoduchý a elegantní pokrm jistě potěší všechny milovníky dobrého jídla. Sledujte náš krok za krokem průvodce a připravte si skvělou večeři již dnes.

Suroviny

  • 4 kousky kuřecího masa
  • 2 stroužky česneku
  • 1 cibule
  • 100 ml bílého vína
  • 200 ml smetany ke šlehání
  • sůl, pepř, olej

Postup

  1. Na pánvi rozehřejeme olej a osmahneme na něm kuřecí maso z obou stran dozlatova.
  2. Poté maso vyndáme z pánve a na stejném oleji osmahneme nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek.
  3. Přidáme bílé víno a necháme chvíli vařit, dokud alkohol nevypaří.
  4. Přilijeme smetanu ke šlehání a necháme omáčku provařit asi 5 minut, dokud neprojde chutí přesně.
  5. Do omáčky vraťte maso, osolte a opepřete podle chuti a nechte provařit dalších pár minut.
  6. Podávejte s přílohou podle vlastní chuti.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *