1. 8. 2023
Autor: Tomáš Zelený
zdroj: Recepty 24/7
Užijte si exotickou chuť s receptem na kuře v masala omáčce. Toto lahodné indické jídlo spojuje jemně grilované kuřecí kousky s pikantní a aromatickou omáčkou plnou křehkého koriandru, hřebíčku a skořice. Berte na vědomí, že na vás čeká jedinečná směs koření, která zaručí nezapomenutelnou chuťovou explozi. Pečlivě vybrané suroviny vytvářejí dokonalou texturu a výraznou vůni, které budou potěšením pro vaše chuťové pohárky.
Suroviny
- 4 kuřecí prsa
- 2 cibule
- 4 stroužky česneku
- 2 lžíce masálové pasty
- 1 lžička mletého kurkumy
- 1 lžička mletého koriandru
- 1 lžička mletého kmínu
- 400 ml kokosového mléka
- 2 lžíce oleje
- sůl a pepř dle chuti
Postup
- Kuřecí prsa nakrájejte na menší kousky.
- Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte na jemno.
- V hrnci zahřejte olej a přidejte cibuli a česnek. Smažte, dokud nezezlátnou.
- Přidejte masálovou pastu, kurkumu, koriandr a kmín. Dobře promíchejte.
- Přidejte nakrájená kuřecí prsa a osolte a opepřete dle chuti.
- Smažte kuře, dokud není zevnitř propečené.
- Přidejte kokosové mléko a nechte omáčku provařit asi 15 minut, dokud se nezhoustne.
- Pokud je omáčka příliš hustá, přidejte trochu vody.
- Servírujte s rýží nebo naan chlebem.