1. 8. 2023
Autor: Tomáš Zelený
Kuře v masálové omáčce
zdroj: Recepty 24/7

Užijte si exotickou chuť s receptem na kuře v masala omáčce. Toto lahodné indické jídlo spojuje jemně grilované kuřecí kousky s pikantní a aromatickou omáčkou plnou křehkého koriandru, hřebíčku a skořice. Berte na vědomí, že na vás čeká jedinečná směs koření, která zaručí nezapomenutelnou chuťovou explozi. Pečlivě vybrané suroviny vytvářejí dokonalou texturu a výraznou vůni, které budou potěšením pro vaše chuťové pohárky.

Suroviny

  • 4 kuřecí prsa
  • 2 cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 2 lžíce masálové pasty
  • 1 lžička mletého kurkumy
  • 1 lžička mletého koriandru
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 400 ml kokosového mléka
  • 2 lžíce oleje
  • sůl a pepř dle chuti

Postup

  1. Kuřecí prsa nakrájejte na menší kousky.
  2. Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte na jemno.
  3. V hrnci zahřejte olej a přidejte cibuli a česnek. Smažte, dokud nezezlátnou.
  4. Přidejte masálovou pastu, kurkumu, koriandr a kmín. Dobře promíchejte.
  5. Přidejte nakrájená kuřecí prsa a osolte a opepřete dle chuti.
  6. Smažte kuře, dokud není zevnitř propečené.
  7. Přidejte kokosové mléko a nechte omáčku provařit asi 15 minut, dokud se nezhoustne.
  8. Pokud je omáčka příliš hustá, přidejte trochu vody.
  9. Servírujte s rýží nebo naan chlebem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *