4. 12. 2024
Autor: Roman Žák
Kuře v kyselé omáčce vařené
zdroj: Recepty 24/7

Naučte se, jak připravit lahodné kuře v kyselé omáčce vařené dle našeho receptu. Tato chuťově bohatá a jednoduchá pokrmu je skvělou volbou pro každodenní večeři nebo oslavu s rodinou a přáteli. Sledujte náš krok za krokem průvodce a užijte si výtečnou kombinaci kuřecího masa a pikantní omáčky.

Suroviny

  • 600g kuřecího masa
  • 1 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 1 paprika
  • 400ml rajčatového protlaku
  • 1 lžíce octa
  • 1 lžička cukru
  • sůl, pepř, paprika, majoránka
  • olej na smažení

Postup

  1. Na oleji orestujeme nakrájenou cibuli, česnek a papriku.
  2. Přidáme na kostky nakrájené kuřecí maso a orestujeme ho ze všech stran.
  3. Přidáme rajčatový protlak, ocet, cukr a koření podle chuti.
  4. Pod pokličkou dusíme asi 30 minut, dokud není maso měkké.
  5. Pokrm můžeme dochutit podle chuti a podávat s rýží nebo bramborem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *