14. 9. 2023
Autor: Tomáš Zelený
zdroj: Recepty 24/7
Hledáte recept na vynikající kuře v kormě? Naše jednoduchá a chutná verze vás rozhodně potěší! Naučte se, jak připravit křupavou kuřecí kůži s šťavnatým, dochuceným masem. Tento tradiční český pokrm je skvělou volbou pro všechny milovníky korpovky. Sledujte náš krok za krokem recept a těšte se na výsledek, který oslní vaše chuťové pohárky. Připravte si kuře v kormě jednoduše a rychle doma!
Suroviny
- 4 kuřecí prsa
- 2 lžíce kari koření
- sůl a pepř podle chuti
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 cibule, nakrájená na plátky
- 3 stroužky česneku, nasekané
- 1 červená paprika, nakrájená na proužky
- 1 žlutá paprika, nakrájená na proužky
- 400 ml kokosového mléka
- 1 lžička mletého zázvoru
- 1 lžička mletého koriandru
- šťáva z 1 limetky
- čerstvá koriandrova nať na ozdobení
Postup
- Prsa osolte, okořeňte kari a opečte je na rozpáleném oleji na pánvi z obou stran, dokud nezezlátnou.
- Ve velkém hrnci rozehřejte olej a osmahněte na něm cibuli, česnek, červenou a žlutou papriku, dokud zelenina nezměkne.
- Přidejte do hrnce kokosové mléko, zázvor, koriandr a limetkovou šťávu.
- Směs přiveďte k varu a přidejte opékaná kuřecí prsa.
- Vše vařte na mírném ohni asi 20 minut, nebo dokud kuře není zcela hotové a omáčka se zredukuje.
- Podávejte s basmati rýží a ozdobte čerstvou koriandrovou natí.